Groene burgerparticipatie in Gerkesklooster-Stroobos

Dinsdag 19-11-2019
GERKESKLOOSTER-STROOBOS - Afgelopen zaterdag sloegen bewoners en meerdere uitvoerders van de stichting groen Gerkesklooster-Stroobos de handen ineen om de bermbeplanting langs de Friese Streek te vervangen. Dit naar aanleiding van opmerkingen van inwoners, onder meer tijdens de ledenvergadering van de plaatselijk Dorpsraad, over de hoog groeiende struiken aldaar.

Er werd aangegeven dat de beplanting het zicht op de doorgaande weg belemmerde, waardoor de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers in het gedrang kwam. De gemeente Achtkarspelen, eigenaar van de groenstroken, heeft dit signaal samen met de Stichting Groen Gerkesklooster-Stroobos opgepakt. Deze laatstgenoemde onderhoudt in Gerkesklooster-Stroobos het gemeentelijk groen.

Vorige week werd de oude beplanting verwijderd en de grond voorbewerkt en had de gemeente Achtkarspelen 1200 Spirea Tor-struiken laten aanleveren. Deze werden in vliegende vaart door inwoners en uitvoerders van de Stichting geplant. De productieve ochtend werd afgesloten bij Café de Alde Smidse met koffie en wat lekkers.

De nieuwe beplanting groeit minder hoog, waardoor zichtbaarheid en veiligheid gewaarborgd blijven en zijn makkelijker in onderhoud.

terug naar overzicht
Groene burgerparticipatie in Gerkesklooster-StroobosGroene burgerparticipatie in Gerkesklooster-Stroobos
© Foto's: Eigen foto's

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie