Grond aangekocht door Werk-/leerbedrijf NEF

Donderdag 11-07-2019
KOLLUM - In november 2017 heeft het Algemeen Bestuur van het Werk-/leerbedrijf Noardeast-Fryslân (NEF) een besluit genomen over de toekomstige huisvesting van NEF. Vandaag, 11 juli 2019, heeft de voorzitter van het Algemeen Bestuur, wethouder Rommy Kempenaar, de handtekening gezet en is NEF eigenaar van een perceel bouwterrein op het bedrijventerrein ‘Betterwird’. Op dit terrein zal straks een nieuw pand worden gebouwd. TWA architecten tekent het ontwerp.

Met ruim 800 medewerkers is werk-/leerbedrijf NEF de grootste werkgever in de regio Noardeast-Fryslân. NEF biedt mensen met een afstand tot werk die ondersteuning die ze nodig hebben om te kunnen participeren binnen de arbeidsmarkt. Onze werkwijze is gericht op “ontwikkeling door werk en werk door ontwikkeling”, waarbij iedereen gelijk is; gewoon bijzonder én bijzonder gewoon. De mens staat voorop en deze mens verdient een goede werkomgeving.

NEF is nu gehuisvest in een sterk verouderd gebouw. Nieuwbouw is dan ook zeker geen overbodige luxe. De verwachting is dat eind 2021 de verhuizing naar de nieuwe locatie plaats zal kunnen vinden.

In Kollum blijft een locatie van NEF geopend.

Bijschrift foto: Wethouder Rommy Kempenaar mede voorzitter Algemeen Bestuur  Werk-/leerbedrijf NEF tekent koopovereenkomst bouwkavel bedrijventerrein Betterwird.

terug naar overzicht
Wethouder Rommy Kempenaar mede voorzitter Algemeen Bestuur  Werk-/leerbedrijf NEF tekent koopovereenkomst bouwkavel bedrijventerrein Betterwird.
© Foto's: Eigen foto


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie