Grootegast en Anjum in evenwicht · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Grootegast en Anjum in evenwicht

zaterdag 04 maart 2023

GROOTEGAST – Zaterdagmiddag trokken de manschappen van Remco Kooistra de Fries-Groningse grens over voor de ontmoeting met FC Grootegast. Met nog elf wedstrijden voor de boeg in deze voetbaljaargang is de strijd om de veilige achtste plek op de ranglijst in volle gang. Voordat de wedstrijd rond de klok van half drie in beweging werd gezet bedroeg de afstand tussen Anjum en de gastheren twee punten in het voordeel van de Kolkenfjildbewoners. Beide elftallen hadden maar één missie: winnen om de achterstand op de veilige achtste plek in eigen hand te houden. De heenwedstrijd eerder dit seizoen leverde een 2-5 overwinning op voor de “groenen”.

Grootegast pakt cadeautje uit

De openingsfase van deze sportieve ontmoeting leverden enkele kleine kansjes over en weer op. De 118 aanwezige liefhebbers zagen dat de beide sluitposten niet zenuwachtig werden van de aanvallende aspiraties van beide teams. Toch moest keeper Lieuwe van Dijk in de openingsfase de trieste gang naar het net maken. De Anjumer opbouw werd na een doeltrap ruw verstoord (onderschept) door de gastheren. In kansrijke positie werd dit cadeautje door Marcel Gelderloos verzilverd. Anjum kon aan de inhaalrace beginnen. Er waren nog 80 minuten te spelen.

Anjum op jacht naar de gelijkmaker

Anjum herpakte zich van deze tegenvaller. Vol energie werd het doel van Jelmer van Gorp gezocht. Douwe Dijkstra, inzet van dichtbij, Arjen Schregardus, kopbal, testten de kwaliteiten van de sluitpost van Grootegast. Aan de andere zijde van het veld moest Lieuwe van Dijk tweemaal handelend op treden. Ook hij kwam net als zijn collega als overwinnaar uit de bus. De tussenstand van 1-0 bleef vooralsnog ongewijzigd.

Anjum scoort gelijkmaker en laat de 1-2 onbenut

Ruim tien minuten voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Broersma kwam Anjum toch wel terecht op 1-1. Een schot van Gerwin Dijkstra werd in het strafschopgebied geblokt. De bal kwam vervolgens pardoes voor de voeten van Sijtse Koree terecht. Heel beheerst schoof hij de bal in het uiterste hoekje van het doel onbereikbaar voor goalie van Gorp. Even later had Sijtse Koree ook de 1-2 op zijn schoen. Na een prachtig passje van Johan Boersma schoof de maker van de 1-1 de bal nu naast het doel van de thuisclub. Zo dichtbij het doel, en toch geen doelpunt. Ruststand 1-1.

Weinig te beleven in het tweede bedrijf

De tweede helft leverde weinig spektakel op voor beide doelen. Grootegast probeerde vooral van afstand keeper van Dijk te verschalken. Anjum kwam sporadisch voor het vijandelijke doel. Desondanks waren Ietzen Eise Kloosterman, uit een vrije trap, en Johan Boersma , na een volley, dichtbij de winnende treffer. De beste mogelijkheden vielen echter voor het Anjumer doel te noteren. Wel moesten de aanwezige toeschouwers wachten tot de 89ste minuut van de wedstrijd. Het betekende wel “alle hens aan dek”voor de Anjumers. Maar Bert Zijlstra , Wiebe Dijkstra en keeper Lieuwe van Dijk toonden zich de ware kapiteins door op de juiste manier te reageren op de laatste aanvalsgolven van de thuisclub en van deze editie van Grootegast-Anjum.

Conclusie

Het blijft spannend in de race om de achtste plek. Beide een puntje. En dat was gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Zaterdag speelt Anjum thuis tegen Zwaagwesteinde. Aanvang 14.30 uur. Kan Anjum de drie punten op het eigen Kolkenfjild houden?

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00