Grootegast maatje te klein voor Anjum · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Grootegast maatje te klein voor Anjum

zaterdag 09 oktober 2021

ANJUM – Van de laatste zeven ontmoetingen tussen Anjum en Grootegast wisten de gasten slechts één keer aan het langste eind te trekken. Op het eigen vertrouwde Kolkenfjild is Anjum een moeilijk te nemen horde voor de Groningse formatie. Afgelopen zaterdag was dat niet anders. Het zou nooit een wedstrijd worden. Het scoreverloop zorgde ervoor dat de 174 aanwezige toeschouwers zich verbaasden over het wedstrijdverloop. Tegelijk was het prima toeven langs de lijn van het zonovergoten Kolkenfjild.

Na nog geen 900 seconden hadden de manschappen van Sip Jaap Bos de wedstrijd achteraf in Anjums  voordeel beslist. De thuisclub kende een geweldige start. Een korte opsomming van de Anjumer dadendrang in het eerste kwartier van de wedstrijd. Na twee minuten scoorde Anjum de eerste treffer. De Grootegast verdediging had geen zicht op de haarfijne vrije trap van Gerwin Dijkstra. De bal belandde op het hoofd van verdediger Wiebe Wessel Bos.  De Grootegast verdediging moest het antwoord schuldig blijven.

De geschiedenis herhaalde zich nog geen twee minuten later. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Anjums tweede treffer met enig fortuin genoteerd kon worden.

Een vrije trap net buiten het zestien meter gebied genomen door Jan Tijtsma werd enigszins van richting veranderd en rolde daardoor tergend langzaam in het Grootegast doel.

De overrompeling in het eerste kwartier werd compleet toen Sijtse Korre een puntgave voorzet van zijn rechtervoet liet vertrekken. Goaltjesdief Jan Tijtsma kroop voor zijn directe tegenstander en wist Anjums derde treffer te noteren.

Het was in een fase dat Grootegast de handen vol had aan de fris en goed spelende thuisclub. Het ging ten koste van twee terecht gegeven gele kaarten.

Tijdens het laatste gedeelte van de eerste helft kwamen de gasten sporadisch voor het doel van keeper Lolke Dijkstra. Echt zenuwachtig werd de sluitpost niet van de inzetten van de oranjehemden.

Anjum hield gemakkelijk stand. Dit werd nog eens tot uitdrukking gebracht door de eerste overtreding van de withemden. We noteren de 44ste minuut.

Zou Anjum de comfortabele voorsprong kunnen vasthouden, of zou de equipe van Johanns Veenema alles op alles zetten in het tweede bedrijf om alsnog een resultaat te boeken?

Het antwoord volgde snel. Anjum werd niet of nauwelijks in verlegenheid gebracht. Grootegast mocht het meeste in balbezit zijn en tot het stafschopgebied combineren. Kansen werden er echter niet of nauwelijks gecreëerd.  Nee, dan was de thuisclub dichterbij een vierde treffer.

Misschien wel kenmerkend voor de wedstrijd was de situatie waarin Arjen Schregardus de bal op de achterlijn ontfutselde van een Grootegast verdediger. Laatstgenoemde dacht de bal rustig over de achterlijn te laten lopen.  De Anjum middenvelder had hele andere plannen. Zijn inzet had beter lot verdiend. De bal ging voorlangs het Grootegast doel.

Voordat de Groningse formatie de eretreffer liet aantekenen , redde de doelman van Grootegast uiterst bekwaam in een 1 tegen 1 situatie met Jan Tijtsma.

De eindstand van 3-1 kwam uiteindelijk op het scorebord te staan. Een schot van Mike Homan werd niet beroerd , ondanks het feit dat de bal door een woud van benen het doel moest zoeken. Een onverwacht doelpunt.

De overwinning voor de Anjumers kwam in het laatste kwartier niet meer in gevaar. Anjum won dik verdiend met 3-1 in een sportief treffen.

Voor de withemden staan er de komende  weken twee uitwedstrijden op het programma. Volgende week is Minnertsga de tegenstander. Een week later volgt de ontmoeting met Rijperkerk.  Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Kunnen de withemden de goede kompetitiestart een vervolg geven?

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00