VIDEO: Grote brand in loods aan de Nittersweg in Munnekezijl

Vrijdag 13-09-2019
MUNNEKEZIJL - Aan de Nittersweg in Munnekezijl is vrijdagochtend rond zeven uur brand ontstaan bij een boerderij in een loods met stro. Het gaat om een grote, uitslaande brand. Brandweerkorpsen uit Dokkum, Burgum, Grijpskerk en Zoutkamp waren aanwezig.

In de loods was ook een kantoor, maar de loods kan als verloren worden beschouwd. Voor zover bekend waren er geen mensen of dieren aanwezig. De brandweer zette zich met name in om het woonhuis te beschermen. Over de oorzaak van het vuur is nog niks bekend. Er is geen asbest verwerkt in zowel de loods als het kantoor die bij de brand betrokken zijn.

De brandweer laat de hoeveelheid stro gecontroleerd uitbranden. Dit betekent dat men geen water meer op het vuur spuit. Hierdoor creëren ze een snelle- en schone verbranding. De windrichting is gunstig, de richting van de rook gaat niet over bewoond gebied.

Tevens is er een NL-Alert uitgezonden. Het advies om ramen en deuren dicht te houden en de mechanische ventilatie uit te laten blijft daarom van kracht.

terug naar overzicht
Grote brand in loods aan de Nittersweg in MunnekezijlGrote brand in loods aan de Nittersweg in MunnekezijlMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Ate Atema

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie