Gurbe Douwstra brengt eerste soloprogramma

Dinsdag 14-05-2019
DRACHTEN - ‘TePlak’ is de titel van een nieuw programma van singer/songwriter Gurbe Douwstra. Voor het eerst komt deze Drachtster troubadour met een avondvullend Friestalig theaterprogramma van liedjes, anekdotes en verhalen; een programma waarin hij het publiek een blik gunt in zijn hart en af en toe het achterste van z’n tong laat zien. Een puur persoonlijke voorstelling dus, waarin de zanger vaak met humor en af en toe met melancholie terugkijkt op zijn leven tot nu toe en vooruitblikt naar dat wat nog in het verschiet ligt.

Voor dit programma worden nieuwe liedjes geschreven, die te vinden zullen zijn op de programma-CD ‘TePlak’, die begin 2020, voor de première, zal verschijnen. Dit voorjaar komt evenwel al het reeds lang aangekondigde nieuwe album van Gurbe Douwstra uit. De opnames van deze CD ‘Op ’n paad’ zijn inmiddels grotendeels afgerond. Ook liedjes van deze cd zullen te horen zijn in het nieuwe soloprogramma, waarin hij begeleid  wordt door Johanna van der Veen op banjo en mandoline, Jan de Vries op gitaar, accordeon, dobro en mandoline en Wander van Duin op contrabas en gitaar.

‘Teplak’ is Fries voor wat je ‘thuis’ zou kunnen noemen, maar het is meer dan dat. Het is de plek waar je hoort te zijn, daar waar je oprecht ‘thuis’ bent. In abstracte betekenis is dat voor Gurbe Douwstra de muziek, de teksten en liedjes waarin hij thuis is, dichtbij zichzelf blijft en altijd oprecht is. Maar ook op het podium is hij zich steeds meer thuis gaan voelen en is dus ook daar ‘teplak’.

‘TePlak’ gaat op 31 januari 2020 in première in de Lawei in Drachten en gaat vervolgens ‘on tour’ door de provincie. Op de voorlopige speellijst staan naast de Lawei in Drachten, onder andere: de Skâns in Gorredijk, de Koornbeurs in Franeker, Theater Sneek, de Theaterkerk Nes, het Barontheater in Opende, bij de stichting Maskelyn in Buitenpost en het Posthuis Theater in Heerenveen.

 

 

 

terug naar overzicht

© Foto's: Maartje Roos


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-17:00 | De Simmer
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie