GVV Feanwâlden springt naar vier Nederlandse titels · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

GVV Feanwâlden springt naar vier Nederlandse titels

maandag 10 juni 2019

Zaterdag 8 juni stond Bergen op Zoom in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen groepsspringen C lijn. Voor GVV Feanwâlden deed er een mix jeugd team aan mee. Het team bestaat uit; Amarins van Zwol (Veenwouden), Mare v/d Meulen (Hurdegaryp), Tom v/d Bremer (Damwoude), Johannes Rijpma (Gytsjerk), Jakob v/d Wal (Burgum), Lisanne de Jong (Buitenpost), Laura Koster (Buitenpost) en Reinder van Ens (Garyp). Het team deed mee op de onderdelen; plankoline kast, trampoline valmat, trampoline pegasus en airtrack.

Het eerste onderdeel was plankoline kast. Helaas verliep dit onder niet geheel vlekkeloos maar toch behaalde het team een mooie score van 15.85

Het tweede onderdeel was trampoline valmat. Trainster Marloes de Jong kreeg mooie complimenten van de jury. “Een prachtig team en wat springen ze mooi hoog”. Dit werd beloond door de jury met een score van 19,30. Het derde onderdeel was trampoline pegasus. De mooie complimenten van de jury namen we mee naar dit onderdeel. Ook het onderdeel trampoline pegasus verliep goed. Het team behaalde 19,80 punten. Het laatste onderdeel was airtrack. Met een strenge jury aan de zijkant was het team gebrand om netjes te gaan springen. Dit deden ze en werd er een score behaald van 15,80.

Tijdens de prijsuitreiking was daar de grote verassing. Het team mocht 4x op het podium komen en maar liefst vier Nederlands titels in ontvangst nemen.

GVV Turnsters Fenna Peterson (Damwâld) en Marianne Bosma (Feanwâlden) sprongen als gastspringen mee bij het team van Shell Oudehaske. Het team kwam uit op 3 onderdelen. Op het onderdeel airtrack werden 7e, trampoline pegasus 10e en trampoline valmat 11e. Prachtige prestatie voor dit team dat voor het eerst op het NK stond.

GVV Feanwâlden springt naar vier Nederlandse titels · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?