GVV neemt meerdere Friese kampioenstitels mee naar huis · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

GVV neemt meerdere Friese kampioenstitels mee naar huis

maandag 27 januari 2020

Afgelopen zaterdag vond het Open Friese Kampioenschap jazzdans in Lemmer plaats. Meer dan 20 individuele dansers kwamen in actie, waarbij iedereen ontzettend heeft gestraald op de dansvloer.

De jongste individuele danser van GVV, Lucie de Jong (8 jaar) uit Noard Burgum mocht de 3e prijs mee naar huis nemen op B-niveau. De zus van Lucie, Karlijn de Jong, mag haar haarzelf de rest van het jaar Fries Kampioen noemen: Yes! Om het geheel af te maken heeft ook Sytske de Jong, de oudste thuis, een 3e prijs mee naar huis genomen.

Elise de Boer heeft in de categorie 15-17 jaar B-niveau ook de titel Fries Kampioen behaald, ze was on fire! Anique Raap wist als jongste danser in de A-categorie een welverdiende 2e plek te behalen. Danian van der Mossel en Alien van Akker wisten respectievelijk het zilver en brons mee naar huis te nemen in de pittige categorie 11-12 jaar op A-niveau.

Mirthe van der Wal uit Burgum mocht het brons mee naar huis nemen op A-niveau (13-14 jaar). Ook uit Burgum deed Anne Wieke Bijker mee in de 18+ A-niveau categorie en wist met haar dans op het nummer ‘This is me’ een zilveren medaille met een gouden randje mee naar huis te nemen.

Ook de groepen van GVV streden voor de titels. De jongste groep (6-9 jaar) wist op D-niveau een prachtige 3e prijs mee naar huis te nemen. In de leeftijdscategorie 13-16 jaar wist de jazzgroep van GVV de titel Fries kampioen binnen te halen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?