Gymnastiekvereniging Garyp dreigt kopje onder te gaan door coronacrisis · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Gymnastiekvereniging Garyp dreigt kopje onder te gaan door coronacrisis

donderdag 14 oktober 2021

BURGUM – Het voortbestaan van gymnastiekvereniging VenV Garyp hangt aan een zijden draadje. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Tytsjerksteradiel in Burgum. Reden van de moeilijke situatie bij de club is de coronaperiode. Daardoor is onder andere het aantal jeugdleden afgenomen met als gevolg dat trainingsuren in de zaal zijn ingeleverd. 

Gert van der Meijden van het CDA stelde in het vragenhalfuurtje wat er aan deze situatie gedaan wordt nu meer (sport)verenigingen met moeite het hoofd boven water kunnen houden door de zware coronatijd. Volgens wethouder Gelbrig Hoekstra zijn er diverse acties gaande om voor verenigingen leden te werven en jeugd enthousiast te maken, ook vanuit Sport Fryslân.

In het specifieke geval van VenV Garyp is vanwege de moeilijke situatie ook gevraagd om verlaging van de huur. “Mar dy bal leit by de ried”, zo antwoordde de wethouder namens het college van B&W. De gymnastiekvereniging hoopt ondanks de huidige problemen volgend jaar haar 60-jarig bestaan te vieren.

 

 

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?