Meint de Vries

Handhaving SC Veenwouden wordt een narrow escape

zondag 22 mei 2022

FEANWALDEN – De mogelijkheid bestaat nog altijd dat SC Veenwouden degradatie weet te ontlopen. De Feanwâldsters moeten dan wel de nog resterende tweede competitiewedstrijden winnen. Wanneer Zwaagwesteinde dit seizoen geen punten meer weet te behalen dan kan SC Veenwouden zich nog, via de nacompetitie, trakteren op nog een seizoen 2e klasse voetbal.

Een act waar Houdini voor zal applaudisseren is dus nodig voor handhaving van SC Veenwouden 1. De Feanwâldsters moeten dan, qua veldspel, wel beter voor de dag komen dan ze tijdens eerste helft in de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum lieten zien. Het was allemaal zeer matigjes wat de ploeg van de trainers Anton en Albertjan van Zwol het aanwezige publiek voor schotelden. Anko Talman kon naar hartenlust de achterlijn opzoeken om daarna enkele kansrijke voorzetten af te leveren. In de 15e minuut stelde hij Rudmer Loonstra in staat om de 0 – 1 op het scorebord te zetten. Keeper Wytse Reitsma wist echter met een prima voetreflex nog redding te brengen. Vijf minuten later was het de beurt aan Frits Veenema die zich in het strafschopgebied knap vrij speelde, doch zijn poging net naast het doel zag strandden.

Stelde SC Veenwouden daar nog iets tegenover? Weinig, op een lange bal richting Hessel Ellens na dan. Hij kwam echter een meter te kort om keeper Niels Kuperus echt te verontrusten. Daarna was het weer de beurt aan Be Quick Dokkum. Een bal op de paal van één der aanvallers van de Dokkumers en Frits Veenema, die een perfecte kopbal nog nipt door keeper Reitsma over de lat zag tikken. In het begin van de tweede helft is het dan toch raak voor Be Quick Dokkum. Een voorzet vanaf de linkerkant werd niet goed verwerkt door de verdediging van SC Veenwouden waardoor Matthijs Hellinga in staat werd gesteld om de 0 – 1 binnen tikken. Een minuut later is het de SC Veenwouden aanvaller Wytse van der Mark die zichzelf vrij voor keeper Kuperus zet. Zijn schuiver verdwijnt echter aan de verkeerde kant van het doel over de achterlijn. Dit is voor de Feanwâldsters het moment om iets meer op te schuiven richting strafschopgebied van Be Quick Dokkum.

Een vrije trap van de voet van Hendrik Jan Procee zag er veel belovend uit, echter keeper Kuperus heeft deze mogelijkheid doorzien. Daarna is het de beurt aan Marinus Hoekstra die de bal perfect op maat bij Nivard Vrieling af leverde. Zijn voorzet is te gehaast zodat SC Veenwouden weer een kans op de gelijkmaker in rook ziet opgaan. In de slotfase van deze boeiende tweede helft kreeg Be Quick Dokkum weer iets meer grip op de wedstrijd. Een schot van Frits Veenema ziet Wytse Reitsma nog rakelings langs de verste paal het vangnet in verdwijnen. Even later is het Rudmer Loonstra die de 0 – 2 op het scorebord bracht middels een bekeken schuiver.

Daarna is het laatste sportieve verzet van SC Veenwouden gebroken en wacht volgende week een spannende zaterdag wanneer de uitwedstrijd tegen FC Wolvega op het programma staat. Zullen de Feanwâldsters directe degradatie nog kunnen afwenden? Gelukkig bestaan er nog wonderen, ook op voetbalgebied. De wedstrijdsponsoren voor deze middag waren Van Wieren & Vellinga Adviseurs Accountants uit Dokkum, Jan Bekema Kwaliteitsschilder uit Feanwâlden en Electro World Talsma uit Dokkum/De Westereen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00