Hanneke Thijssens (Extinction Rebellion) naar energiecafé Dokkum

Zaterdag 01-02-2020
Waar:
Dokkum
Wanneer:
Woensdag 12-02-2020
Op woensdagavond 12 februari aanstaande komt Hanneke Thijssens (56) uit Leeuwarden in het energiecafé in Dokkum vertellen over Extinction Rebellion. Extinction Rebellion is een internationale, sociale beweging die geweldloos verzet gebruikt in protest tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. De avond is gratis toegankelijk en is vanaf 19.30 uur in de Prins-Fabriek, Rondweg West 35 in Dokkum.

Geschrokken
Thijssens is nog niet zo lang actief met klimaatverandering bezig. “Ik sloot me er altijd wat voor af, tot ik in oktober vorig jaar bij een lezing was. Toen ben ik me rot geschrokken en wilde ik direct wat doen “, vertelt ze.  Ze sloot zich aan bij Extinction Rebellion Fryslân en voert namens de groep actie. In haar presentatie gaat ze onder andere in op de wetenschap over het klimaat en wat er op korte termijn aan het probleem te doen is. “We zijn gewone mensen die zich zorgen maken”, aldus Thijssens.

Energiecafé
Elke zaterdag- en woensdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur kunnen woningbezitters binnenlopen met vragen over energiebesparing, isolatie, zonnepanelen en tal van andere zaken. ElkenienGrien heeft inmiddels een onafhankelijk adviesteam gevormd om alle vragen over energiebesparing en CO2-neutraal wonen te beantwoorden. De energie-ambassadeurs komen ook aan huis om te adviseren. Verschillende bedrijven laten in het Energiecafé hun producten en oplossingen zien. In de Prins-Fabriek, Rondweg West 35 in Dokkum is een prachtige ruimte gevonden waar iedereen terecht kan met alle vragen over energiebesparing en over hoe van het gas af. Meer informatie is ook te vinden op de website: www.elkeniengrien.nl.

terug naar overzicht
Hanneke Thijssens (Extinction Rebellion) naar energiecafé Dokkum
© Foto's: Eigen foto

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie