Hans Jouta is gestart met kunstwerk in Burdaard

Dinsdag 14-05-2019
BURDAARD - Op de plek waar Maarten van der Weijden vorig jaar zijn 11stedenzwemtocht staakte, in de haven van Burdaard, komt het kunstwerk.

Het kunstwerk verbeeldt de strijd en het doorzettingsvermogen van de kankerpatiënt en de steun van naasten. De 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en de steun van de mensen op de wal staan symbool voor de strijd tegen kanker. Iedereen heeft met deze vreselijke ziekte te maken. Iedereen heeft wel een verhaal over kanker. Het kunstwerk is een plek waar eenieder stil kan staan bij de eigen ervaring met kanker.

Het idee voor een kunstwerk ontstond bij vijf Burdaarders na de indrukwekkende prestatie van Maarten van der Weijden. Een crowdfundingsactie kon na drie dagen stopgezet worden, toen de Ferwerter kunstenaar Hans Jouta aanbood om kosteloos een monument voor De strijd tegen kanker te maken. Folkertsma Ginnum Grond-, Weg- en Waterbouw BV wil het kunstwerk gratis plaatsen.

Hans Jouta, kunstenaar, is inmiddels gestart met het maken van het kunstwerk. “De grutte hannen fan Maarten mei dy fan ús yn it wetter. Mei elkoar foar de takomst!”, aldus Hans Jouta.

De onthulling zal waarschijnlijk plaatsvinden op 15 juni, een week voor de tweede poging van de 11stedenzwemtocht door Maarten van der Weijden.

terug naar overzicht
Ferwerter kunstenaar Hans Jouta is gestart met monument voor de strijd tegen kanker.
© Foto's: Eigen foto

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie