Hard werkend SC Veenwouden behaalt verdienstelijk punt · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Hard werkend SC Veenwouden behaalt verdienstelijk punt

zondag 20 februari 2022

FEANWÂLDEN – De hoofdmacht van SC Veenwouden, wist in de afgelopen oefenwedstrijden, niet te overtuigen. Voor de thuiswedstrijd tegen FC Wolvega waren de verwachtingen bij de volgers dan ook niet echt positief. Het behaalde punt was bij velen dan ook onverwacht maar wel verdiend.

FC Wolvega 1, met 16 punten uit 9 gespeelde wedstrijden, de trotse nummer vier in de rangschikking van de tweede klasse I. Op het voetbalveld was van deze hoge klassering weinig te bespeuren, of lag het aan de verdedigende tactiek die Anton en Albertjan van Zwol hun spelers mee hadden gegeven? Incluis keeper Wytse Reitsma vielen er veelal tien spelers in en om het eigen 16-meter gebied te bespeuren, iets waar trainer Friso Bakker geen passend antwoord op had. Zijn ploeg was dan wel het meest in balbezit en Julian Smidt leverde dan wel een prima schot op doel af vanaf de vleugel. In deze situaties was er altijd nog keeper Wytse Reitsma, doch de meeste pogingen tot het creëren van een doelrijpe kans werden teniet gedaan door het prima verdedigende blok van SC Veenwouden 1. Konden de Feanwâldsters hier aanvallend nog iets tegenover stellen? Zekers, Arjen Haringsma was met zijn snelheid een ware plaag voor de defensie van FC Wolvega 1. In de 27e minuut stoomt Haringsma weer eens op richting het doel van de tegenstander.

Samen met Hessel Ellens bereidt hij een kans voor dat wordt geblokt door een verdediger van FC Wolvega 1. Echter door de wind ontstaat toch nog een gevaarlijke situatie waarin keeper Dani Grevelink handelend moet optreden. Vlak voor rust krijgt het toegestroomde publiek nog enkele doelrijpe kansen voorgeschoteld. Spits David Deems ziet zijn kopbal gepareerd worden door Wytse Reitsma en Hessel Ellens, na goed voorbereidend werk van Arjen Haringsma, vindt de voet van keeper Grevelink op zijn weg naar succes. Na de thee treedt FC Wolvega 1 voortvarend uit de startblokken met een afstandsschot van David Veldmeijer en een doelpoging van Julian Smidt. Het is wederom keeper Reitsma die laat zien dat hij deze middag in een uitstekende vorm verkeerd. Na deze kansen kabbelt de wedstrijd voort zoals ook in het eerste bedrijf van deze wedstrijd; FC Wolvega 1 die het meeste balbezit heeft, doch hieruit geen voordeel weet te behalen.

Het hardwerkende SC Veenwouden 1 ziet echter in de 70e minuut wel de 0 – 1 op het scorebord verschijnen nadat David Deems de bal, uit een corner, via de binnenkant van de paal in het doel doet belanden. Het is de spelers van FC Wolvega 1 wel prima, het verdedigende collectief van SC Veenwouden 1 is niet te passeren en er kunnen weer drie punten worden bijgeschreven. Met nog 10 minuten officiële speeltijd is het wederom Jort Haringsma die gevaar probeert te stichten bij het doel dat FC Wolvega 1 in de tweede helft verdedigt. Bij de achterlijn legt hij de bal terug op zijn broer Jort Haringsma die zijn voorzet op het hoofd ziet belanden van Robbert Lodewijks; 1 – 1. Om toch nog een overwinning uit het vuur te slepen worden vanaf dat moment enkele duikelingen in het strafgebied van SC Veenwouden 1 waar genomen die in de net geopende theaters niet zouden misstaan. Gelukkig voor de Feanwâldsters trapt de prima leidende scheidsrechter Ale van Tuinen hier niet in zodat een wel verdiend punt de beloning is voor een strijdbaar SC Veenwouden 1.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00