Harkema-Opeinde gebrand op succes in ‘Oostergo-uit’

Vrijdag 13-12-2019
OOSTERGO - Nog eentje en dan zit het er voorlopig even op. Zaterdagmiddag 14 december speelt Harkema-Opeinde de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dat gaat het doen op sportpark De Streng van Oostergo. Het gaat te ver deze tegenstander als ‘angstgegner’ te betitelen. Vorig seizoen werden de kleibewoners in Harkema nog met 6-0 verslagen. Wel is het zo dat ‘Oostergo-uit’ vanuit recent historisch perspectief geen prettig vooruitzicht is voor de Harekieten. De vorige twee duels in Ee werden gekenmerkt door twee dingen: hopeloos, vies koud weer en 0 punten op de terugreis. Dat vieze weer lijkt er morgen weer te komen. Het is te hopen dat de terugreis dit keer met meer puntenbagage kan worden aanvaard.

Oostergo heeft het net als vorig seizoen lastig. Wel moet de kanttekening geplaatst worden dat de formatie van trainer Sjoerd Rozema nog twee duels in heeft te halen, maar met ODV en Kootstertille als tegenstanders in die inhaalwedstrijden is het allesbehalve een zekerheidje dat die potjes gewonnen gaan worden. De roodhemden zullen er dus op gebrand zijn de punten thuis te houden. Verlies kan betekenen dat men nu al in zwaar weer terecht komt. Aan ervaring geen gebrek bij Oostergo. Dertigers als Halbe Mossel, Martijn Jolink, Julius de Jong en Herman Sprik hebben ervaring op een veel hoger niveau en kennen het klappen van de zweep. Dat de jongere garde tijd nodig heeft aansluiting te vinden, is logisch. De resultaten de afgelopen jaren kunnen dan ook het beste omschreven worden als grillig. In het seizoen 2017/2018 streed Oostergo in de nacompetitie nog om promotie naar de derde klasse. Vorig seizoen had het vlaggenschip van de 55 jaar oude vereniging de nacompetitie nodig om degradatie naar de vijfde klasse af te wenden. In de met 5-1 gewonnen finale tegen Eastermar bleek dat als het er echt op aan komt, het elftal er gewoon staat. Harkema-Opeinde is gewaarschuwd.

De Harekieten willen niets liever dan de winterstop in met een overwinning. Al zeven duels op rij werd er niet meer verloren. Vorige week deed de groengele brigade iets wat het in het verleden zo dikwijls naliet: het vroegtijdig beslissen van de wedstrijd. Al binnen het halfuur was de Friese Boys-goalie driemaal gepasseerd. Dat het in het restant van de wedstrijd niet altijd even sprankelend was, nam het volk op “De Heide” op de koop toe.Voorheen werd er in dergelijke wedstrijden nog wel eens tegen onnodig puntverlies aan gelopen. Wat dat betreft is er vooruitgang. Een nieuw stapje in de ontwikkeling kan morgenmiddag gezet worden, als er voor het eerst punten gepakt zouden worden in Ee. Dat het een zware bevalling gaat worden, is duidelijk.

De wedstrijd op sportpark De Streng begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer J.J.A.M. Vonk uit Hurdegaryp.

terug naar overzicht

© Foto's: Desley de Vries

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie