Harkema-Opeinde maakt zich op voor koploper RWF · Foto('s): Albert Schievink
  Albert Schievink

Harkema-Opeinde maakt zich op voor koploper RWF

vrijdag 29 november 2019

Nog een maand en het is winterstop. Voor menig team het sein nog even alles op alles zetten nog een paar plaatsjes op de ranglijst te stijgen voor de verplichte voetbalpauze begint. Een ploeg die dat niet gaat lukken is morgenmiddag te gast op De Bosk.

RWF staat al wekenlang bovenaan. Dat hadden voorafgaand aan het seizoen weinigen verwacht. De roodwitten uit Frieschepalen speelden de afgelopen twee seizoenen in de vierde klasse niet direct een rol van betekenis, getuige de tiende en de zevende plaats werden behaald. Dit jaar heeft men de wind er behoorlijk onder. Opvallend en knap is het dat de bewoners van sportpark De Boskdobbe na negen duels nog ongeslagen zijn. Wat wellicht nog meer in het oog springt is het zeer geringe aantal tegendoelpunten dat RWF te verwerken krijgt. Met drie doelpunten behoort de ploeg van trainer Jan Haan tot de minst gepasseerde van het noordelijke district. Van alle 487 teams heeft alleen vijfdeklasser Borger minder vaak de bal uit het net hoeven halen. De Harkema-voorhoede krijgt een zware middag!

Dat geldt net zo goed voor de voorwaartsen van RWF. Ook de defensie van Harkema-Opeinde staat allesbehalve bekend als een gatenkaas. In de afgelopen vijf duels werd keeper André de Graaf twee keer verslagen, nota bene door inzetten die van richting werden veranderd. Het kon dus wel eens een interessant schouwspel gaan worden. Twee jaar geleden – in de jaargang 2017/2018 – ontmoette Harkema RWF voor het laatst. De heenwedstrijd eindigde toen in een glorieuze 1-5 overwinning. Achteraf bleek dit de beste wedstrijd die “De Heide” dat seizoen speelde. Bij de terugwedstrijd op 17 februari 2018 viel er heel wat minder te genieten langs de lijn. Zelfs een doelpunt zat er die middag niet in. Het eindigde zoals het begon. Voor zaterdagmiddag is het uitgangspunt helemaal anders. Geen kwakkelende teams op het veld, maar elftallen die al wekenlang ongeslagen zijn en de blik nadrukkelijk naar boven hebben gericht!

Scheidsrechter is de heer T. Postma uit Sneek. Balsponsor is Jongsma Schilderwerken BV te Drachten.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?