Harkema-Opeinde naar thuis ongeslagen Birdaard · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Harkema-Opeinde naar thuis ongeslagen Birdaard

vrijdag 08 november 2019

Voor speelronde 8 reist het vlaggenschip van Harkema-Opeinde naar het noordwesten van Friesland. Aan de boorden van de Dokkumer Ee zal er gespeeld worden tegen Birdaard. Op voorhand een interessante ontmoeting. Vorig seizoen grepen de beide teams op een haar na naast promotie naar de derde klasse.

Birdaard was de vorige jaargang aanvankelijk de revelatie van klasse 4B. Het werd door velen als zeer verrassend ervaren dat de Burdaarders in de eerste 8 wedstrijden 20 punten pakten en als gevolg hiervan de eerste periodetitel wonnen. Daarna ging het wat minder. In de 14 wedstrijden in periode 2 en 3 werden gezamenlijk 17 punten behaald. Omdat de concurrentie maar mondjesmaat overwinningen binnen wist te harken, bleven de bewoners van sportpark De Swellen tot de voorlaatste wedstrijd aan kop. Door puntverlies tegen Harkema-Opeinde werd de eerste plaats uit handen gegeven. Uiteindelijk zou Rottevalle er zoals bekend met de titel vandoor gaan.

Omdat Birdaard als hoogst geklasseerde periodewinnaar de nacompetitie in ging, hoefde het slechts één duel te spelen om promotie af te dwingen. Alleen Oudehaske kon de weg naar de derde klasse versperren. Dat deed het uiteindelijk ook, hoewel Birdaard al na een kwartier 2-0 voor stond. Het eindigde in 2-5. Hoewel een voetballer altijd het hoogste nastreeft, zat niemand in het 1200 inwoners tellende dorpje lang in zak en as na de gemiste promotie. Realiteit overheerst in de plaats van de twee molens. Ook dit seizoen was de start met 6 uit 2 weer aardig. Daarna haperde de motor. Alleen van GSVV werd nog gewonnen. Met een man minder, dat wel!

De ploeg van trainer Harry Beintema (vorig seizoen V en V’68) is dit seizoen thuis nog ongeslagen. Met name de zege op Kootstertille is een in het oog springend resultaat. Vorig jaar werd er in eigen huis ook maar twee keer verloren. Een zwaar middagje dus voor Harkema-Opeinde. Uit ervaring weten de mannen van “De Heide” dat Birdaard een tegenstander is die je lastig van het lijf krijgt. Vorig jaar hadden de Harkemasters Birdaard zowel uit als thuis in de touwen. Beide keren resteerde bij het laatste fluitsignaal een punt. In Harkema kwam die puntendeling er toen Hidde Kingma in minuut 98 het groengele doel doorboorde. In Birdaard zag het er tot op het uur ook niet naar uit dat er een remise zou volgen. Alex van der Tuin scoorde toen de 1-3. Dankzij een razendsnelle aansluitingstreffer raakten de bezoekers toen finaal van de leg en eindigde het in 3-3.

Er is dus nog weinig te zeggen over de uitkomst van morgen. Ook in punten houden de beide ploegen met 9 uit 6 elkaar in evenwicht. Als er een verschil genoemd moet worden, dan is het wellicht dat Harkema-Opeinde de laatste weken iets betere resultaten haalt dan Birdaard. In de laatste 3 helften die Harkema speelde, haalde het steeds een (ruime) voldoende. De subtop komt langzamerhand in zicht en dat zijn de contreien waarin de selectie+aanhang zichzelf graag terug ziet. Morgen de mogelijkheid te bewijzen dat deze klassering een juiste is.

De wedstrijd op sportpark De Swellen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer A. Adema uit Wouterswoude.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact