Harkemase Boys MO17-1 overtuigend door in de beker

Zondag 08-09-2019
HARKEMA - Dit weekend stond voor de meiden van Harkemase Boys MO17-1 de 2de bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander was dit keer eersteklasser VV Heerenveen JO15-2.

Vanaf het beginsignaal van de wedstrijd werd duidelijk dat Harkemase Boys vol ging om ook deze 2de bekerwedstrijd tot een succes te brengen. De aftrap door Heerenveen werd gelijk al knap onderschept door Nynke Steenbeek die met een op maat gegeven dieptepass Nicole van der Kooi bereikte, vervolgens niet nadacht en de keeper het nakijken gaf 1-0.

Na deze snelle voorsprong van Harkemase Boys probeerde Heerenveen met vooral lange ballen het de meiden lastig te maken maar de defensie wist elk gevaar onschadelijk te maken. Toch kwamen de jongens van Heerenveen in de 7de minuut knap via een mooie combinatie op gelijke hoogte, 1-1. Het spel ging hierna op en neer en het was een hoge bal die in het strafschopgebied van Heerenveen door middenveldster Meike Dijk doorgetikt werd naar Jildou Koning die de bal half raakte maar in 2de instantie alert reageerde en de sluitpost in de 21ste minuut kansloos liet, 2-1.

Harkemase Boys ging vanaf dat moment zo goed voetballen dat de jongens van Heerenveen compleet werden weggespeeld. In een hoog tempo en fantastisch positiespel kregen de jongens voetballes op alle fronten. De opbouw van achteruit door het centrale duo Lianne Storm en Anouk de Vegt en backs Anke Wijnbergen en Frederike de Vries werd erg goed uitgevoerd. Met daarboven een beweeglijk en technisch middenveld als verbinding werden via prachtige en snelle combinaties de voorwaartsen steeds ingespeeld. In de 29ste minuut kwam de beloning op het scorebord. Na een goede loopactie van Nynke Steenbeek in het 16-metergebied plaatste zij uiterst koelbloedig de bal in de hoek, 3-1. Harkemase Boys behield het overwicht tot aan het, door de overigens prima fluitende scheidsrechter Kremer, gegeven rustsignaal.

De 2de helft probeerde Heerenveen nog wat terug te doen met opportunistisch voetbal naar voren maar speelde de tactisch slimme meiden van Harkemase Boys hiermee in de kaart. Terwijl Heerenveen zichzelf helemaal kapot liep tikte Harkemase Boys de tegenstander helemaal zoek. In de 39ste minuut was het Meike Dijk die na een voorzet op maat van rechtsbuiten Nicole van der Kooi de bal in 1 keer snoeihard de kruising in schoot en daarmee de Harekieten op een riante voorsprong bracht, 4-1. Hierna ging het snel met in de 47ste minuut Anouk de Groot die na een rommelige situatie de bal in de voeten kreeg en gelijk uithaalde, 5-1.

In de 54 ste minuut stuurde Rachel Geertsma linksbinnen Nina Hummel de diepte in, die de bal voor gaf, goed door liep en vervolgens de bal van Maryk Hofstra weer terugkreeg en de bal zuiver in de hoek plaatste, 6-1. De laatste goal kwam op naam van Jildou Hooghiemstra die de bal in een scrimmage in de 16, de bal voor de voeten kreeg, uithaalde en de eindstand van 7-1 bepaalde.

Trainer Jos Miedema:” Dit was de beste wedstrijd die we tot nu toe gespeeld hebben. Alles werd bijna perfect uitgevoerd zoals we hadden afgesproken. Wat een beleving en een voetbal hebben ze weer laten zien. Ik laat speelsters, in het kader van opleiden, regelmatig op meerdere posities spelen om te laten ervaren dat ze individueel veel meer kunnen dan ze zelf denken. En ook daar hebben ze een prima invulling aan gegeven en maken ze stappen. Ik heb vandaag echt genoten.”

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie