Harkemase Boys MO17-1 pakt tweede plaats terug in Landelijke Divisie · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 pakt tweede plaats terug in Landelijke Divisie

dinsdag 14 mei 2019

Dit weekend stond voor de meiden van Harkemase Boys MO17-1 de uitwedstrijd tegen Huizen op het programma. Een belangrijke wedstrijd, want de meiden uit Harkema zijn er op gebrand om de tweede plaats in de Landelijke Divisie weer terug te pakken.

Om 12:00 uur gaf scheidsrechter Makdan het startsignaal voor deze wedstrijd welke gespeeld werd onder een stralende zon op het hoofdveld. Huizen dat op de laatste plaats in de Landelijke Divisie staat was op papier qua rangschikking misschien een makkelijke tegenstander maar gaf vooral in de eerste helft prima tegenstand. Huizen ontregelde het spel van Harkemase Boys maar vergaten daarbij zelf te voetballen en echte kansen te creëeren.

De meiden uit Harkema hadden moeite om het spel te maken en vergaten veelal door te bewegen maar kregen desondanks toch een groot aantal kansen om de voorsprong te openen. Ze gingen hier slordig mee om waardoor met een 0-0 ruststand de kleedkamer werd opgezocht.

In de rust werden de puntjes even flink op de i gezet en vanaf het beginsignaal van de tweede helft nam Harkemase Boys het initiatief en voetbalde het voortvarend met prima combinaties. Voor Huizen was het alle hens aan dek en kwam er soms ook wel dreigend uit maar een echte vuist maken tegen dit sterke Harkemase Boys bleef uit.

Het goede begin werd in de 50ste minuut beloond met een prachtig doelpunt van Anniek van der Heide. Vanaf het middenveld werd Anouk de Groot ingespeeld die vervolgens Anniek diep stuurde, welke de bal aannam en verwoestend uithaalde en hoog in het dak van het doel schoot, 0-1.

Harkemase Boys ging door en wist in de 57ste minuut te scoren na een prima corner van Sabine Merkus. Na eerst via via de lat te hebben geraakt kwam de bal terug in het veld en scoorde Jildou Koning bekeken met een mooie boogkopbal over de keeper heen, 0-2.

Huizen kwam hierna 1 keer echt gevaarlijk door op links. Na een toegekende vrije trap schuin voor het doel werd de vrije trap knap geschoten en moest keepster Fardau Wielinga met een uiterste inspanning een hoge bal richting kruising tot corner verwerken.

Keepster Fardau was hierna ook de eerste schakel voor de 0-3. Na een passing van haar op de opkomende Rachel Geertsma gaf deze de bal goed voor en kwam na een scrimmage in de 16 uiteindelijk voor de voeten van Mellanie Elzinga en schoot deze in de uiterste hoek en zette hiermee tevens de eindstand op het scorebord, 0-3. Door de overwinning neemt Harkemase Boys weer knap de 2de plaats in van de Landelijk Divisie.

‘Erg trots op de meiden na deze terechte overwinning’, aldus trainer Jos Miedema. ‘De eerste helft was van onze kant niet al te best, maar na de rust hebben de meiden het laten zien dat we terecht op de tweede plaats staan. Huizen werd kapot gespeeld, vooral de openingstreffer was een bevrijding want we hadden in de eerste helft heel veel kansen laten liggen op een voorsprong en dan weet je dat je hierdoor te geforceerd kunt gaan spelen. Ze hielden gelukkig het hoofd erbij en gingen met goed voetbal en passie uiteindelijk met een 0-3 overwinning van het veld’.

Volgende week speelt de succesvolle ploeg uit Harkema thuis tegen SteDeCo uit Hoornaar.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00