Harkemase Boys MO17-1 pakt volle buit tegen SC Buitenveldert

Maandag 04-11-2019
HARKEMA - Dit weekend stond de ontmoeting tegen Buitenveldert MO17-2 op het programma. De club uit Amsterdam speelt met 2 elftallen in de Landelijke Divisie en beschikt in totaal over maar liefst 25 dames en meidenteams.

Dat de meiden van Harkemase Boys hier niet van onder de indruk van waren bleek wel uit de spirit die ze op het veld lieten zien. Ze zaten er vanaf het begin bovenop en lieten Buitenveldert niet voetballen. Dat resulteerde al in de 4de minuut in een prachtige goal van Jantine Schievink. Ze kwam op de rechterflank in balbezit,liep op snelheid haar tegenstandster eruit en haalde randje strafschopgebied verwoestend uit, 1-0.

Een kwartier later was het de beurt aan Nicole van der Kooi. Ze werd door Anouk de Groot ingespeeld en liet de keepster volkomen kansloos, 2-0.

Harkemase Boys had nog meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de keepster van Buitenveldert kon steeds redding brengen. Buitenveldert probeerde zelf ook aansluiting te krijgen maar de achterhoede en de prima keepende en meevoetballende Anouk de Haan, weer terug na een operatie, zaten de Amsterdammers steeds dwars. De 2-0 ruststand was een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

In de rust werd er op gehamerd scherp te blijven voetballen, bij de les te blijven en om zo snel mogelijk de 3-0 te maken om de overwinning veilig te stellen. Harkemase Boys ging net als in de 1ste helft furieus van start en had al snel de trekker over kunnen halen maar steeds stond de keepster of de laatste vrouw in de weg. In de 60ste minuut was het dan wel raak. Na een aanval werd de bal ver uit het 16-metergebied geschoten en kwam precies voor de voeten van Lianne Storm die op 25 meter afstand niet nadacht en de bal gelijk en prachtig over de gehele achterhoede en keepster van Buitenveldert heen plaatste, 3-0. In het laatste gedeelte had Harkemase Boys de uitslag nog kunnen vergroten echter het vizier stond niet meer op scherp, eindstand 3-0.

Trainer Jos Miedema: “Ik zag het in de warming-up al, superscherp en gebrand op de overwinning. Erg tevreden over het team, gingen voor elkaar door het vuur. Ze wonnen veel persoonlijke duels en waren fysiek sterk. Zet daar dan ook nog goed voetbal bij en je haalt de 3 punten dik verdiend binnen. Enig smetje op deze wedstrijd was de charge op onze verdedigster Frederike de Vries. Ze had de hele wedstrijd haar tegenstander in de zak en werd “getrakteerd” op een doortrappende tegenstandster en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De gele kaart die de overigens prima fluitende scheidsrechter Verdijck gaf had wat mij betreft dieprood mogen zijn”.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ADO’20 uit Heemskerk op het programma.

terug naar overzicht
Harkemase Boys MO17-1 pakt volle buit tegen  SC Buitenveldert
© Foto's: eigen foto's

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie