Harkemase Boys MO17-1 verliest onterecht van Kadoelen · Foto('s):

Harkemase Boys MO17-1 verliest onterecht van Kadoelen

maandag 02 december 2019

De topper tussen de nummer 2 en 3 van de Landelijke Divisie stond dit weekend op het affiche. Een wedstrijd waar veel spanning op zat en ontspon in een prachtig duel waarbij Harkemase Boys sneu en onterecht verloor en Kadoelen de handen dicht mocht knijpen maar wel de 3 punten kon bijschrijven. De wedstrijd in Harkema stond onder leiding van de heer Wagenaar die door een foutieve beslissing aan de basis stond aan de 1-2 voor Kadoelen.

De 1ste helft begon een waar gevecht tussen 2 ploegen die niet voor niets zo hoog staan op de ranglijst. Kadoelen met een elftal waarbij alles vooral om de spits draait en een Harkemase Boys dat veel meer als team speelt en verzorgd voetbal laat zien. Beide ploegen waren in de 1ste helft aan elkaar gewaagd maar in het 2de gedeelte nam Harkemase Boys een licht overwicht en drukte Kadoelen ver terug.

In de 25ste minuut kwam Anouk de Vegt aan de bal en haalde vanaf 20 meter verwoestend uit en scoorde de 1-0 voor de thuisploeg. Tenminste dat dacht iedereen want scheidsrechter Wagenaar had iemand “laat”horen roepen en keurde het doelpunt af. Vlak daarop kwam Kadoelen wel op voorsprong. De ploeg uit Amsterdam hanteerde vaak de lange bal op de spits en deze kon zich losmaken van haar bewaker en knalde knap de bal in de verste hoek, 0-1.

Teleurstelling bij de thuisploeg maar bij de pakken neerzitten gebeurde niet en de jacht naar de gelijkmaker werd gelijk ingezet. Die kwam in de 32ste minuut toen na een goed opgezette aanval over verschillende schijven de bal bij Nicole van der Kooi terecht kwam en in de 16 knap de bal in de verste hoek plaatste, 1-1.
Ruststand 1-1.

De 2de helft was een helft waarbij Harkemase Boys de betere was en verschillende keren de kans had om op voorsprong te komen. Met name Jantine Schievink en Nicole van der Kooi kregen diverse grote kansen echter steeds stond de keepster van de Amsterdammers in de weg van een verdiende voorsprong voor de Friezinnen. En wat aan de ene kant dan niet gebeurd, gebeurd dan wel aan de andere kant. De spits van Kadoelen kwam bij een uitbraak aan de bal randje 16 en voerde daar een toneelstukje uit door zonder contact pontificaal te vallen. Scheidsrechter Wagenaar beloonde deze overduidelijke Swalbe met een vrije trap die uiteindelijk Harkemase Boys de nek omdraaide. Harkema ontplofte van woede op de zoveelste vreemde beslissing van de scheidsrechter. Na enkele minuten onrust werd de vrije trap genomen en was deze ogenschijnlijk een makkelijke prooi voor keepster Anouk de Haan, echter de bal kwam ongelukkigerwijs onder haar door en passeerde de doellijn, 1-2.

Harkema in mineurstemming maar stroopte toch weer de mouwen op en zette Kadoelen constant tegen de muur. De Amsterdamse verdediging was volledig de kluts kwijt en kwam alleen nog maar toe aan het wegschieten van de bal. Kansen genoeg voor de Harekieten echter het lukt niet meer om te scoren en zo mocht Kadoelen met de volle buit huiswaarts gaan.

Trainer Jos Miedema: “Erg zuur dit vooral omdat we vandaag de betere partij waren. Vooral de 2de helft had Kadoelen weinig in te brengen. De meiden speelden fantastisch en ze hadden hier vandaag voor beloond moeten worden. Als dan de scheidsrechter met discutabele beslissingen ook al niet meewerkt en hierdoor een stempel op de wedstrijd weet te drukken dan is het al helemaal zuur. Maar goed, ik ga hier geen woorden meer aan geven, iedereen weet wel wat ik bedoel. Ik heb de meiden gezegd trots te zijn op wat ze vandaag hebben laten zien en dat Kadoelen wel heel erg blij moet zijn dat ze deze punten hebben binnengehaald.”

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00