Harkemase Boys MO17-1 verliest thuis van De Meern MO17-1 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 verliest thuis van De Meern MO17-1

maandag 15 april 2019

Afgelopen weekend stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de meiden van Harkemase Boys. Om aansluiting te houden met OJC Rosmalen moest er gewonnen worden van het altijd lastige De Meern. De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter IJkema.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het aan beide kanten erg rommelig en werd het meer een wedstrijd van de persoonlijke duels dan van echt goed voetbal. Beide teams lukte het niet om echt combinatievoetbal te spelen maar het was De Meern die in de 10de minuut voor het eerste gevaar zorgde met een prachtig en keihard schot vanaf 20 meter. Het schot werd op een fabelachtige manier uit de hoek getikt door keepster Fardau Wielinga. Harkemase Boys was gewaarschuwd en kwam na dit wapenfeit iets beter in het spel en probeerde De Meern vast te zetten op eigen helft. Dit lukte wel maar met te gehaast voetbal en vooral onzorgvuldig omspringen van de kansen voor het doel. Vooral vleugelspitsen Jantine Schievink en Anniek van der Heide brachten continue gevaar voor de goal maar de trekker overhalen zat er vandaag niet in. In de 22ste minuut speelde Anouk de Groot zich vrij in het strafschopgebied en haalde uit echter de keepster van De Meern zat in de goede hoek en tikte de bal tot corner.

Harkemase Boys is een paar keer dichtbij een doelpunt geweest maar wat vorige week tegen koploper OJC Rosmalen wel lukte, lukte deze keer niet.
In de 40ste minuut vlak voor rust kwam De Meern eigenlijk uit het niets op voorsprong. Via een hoge corner dacht iedereen dat keepster Fardau Wielinga de bal tussen de handen had echter de spits van De Meern dacht daar anders over en tikte de bal weg en scoorde in de korte hoek. Scheidsrechter IJkema wees resoluut naar de middenstip en zo stond Harkemase Boys net voor rust achter met 0-1.

De 2de helft probeerde Harkemase Boys van alles, had een aantal prima kansen om de verdiende 1-1 te maken echter het zat niet mee. Bijna de hele 2de helft werd er op de helft van De Meern gespeeld maar de prima spelende verdediging zat er steeds goed op en had soms het geluk ook mee in bepaalde wedstrijdsituaties. Tien minuten voor tijd scoorde Lianne Storm nog bijna uit een vrije trap die rakelings naast ging. Tot de laatste minuut bleef Harkemase Boys het proberen maar het mocht niet baten en liep het team tegen de eerste nederlaag op.

Trainer Jos Miedema: ”Wat een schril contrast ten opzichte van vorige week. Ze hebben in ieder geval wel keihard gewerkt maar voetballend zat het er vandaag gewoon niet in. Erg jammer, maar ook dit hoort er bij. Waar we vorige week prachtig combineerden en continue goed aan het door bewegen waren stonden we vandaag vaak stil, verloren we veel persoonlijke duels en waren we gewoon minder scherp dan De Meern. Achteraf hadden we het misschien wel verdiend om vandaag een puntje te pakken maar dat zou dan ook het hoogst haalbare zijn geweest.”

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00