Harkemase Boys MO17-1 wint met dubbele cijfers van Beetgum VR1 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17-1 wint met dubbele cijfers van Beetgum VR1

dinsdag 15 januari 2019

Trotse koploper van de 4de klasse Beetgum VR1 kreeg de meiden van Harkemase Boys MO17-1 op oefenbezoek. Beide teams misten enkele basisspeelsters en bij Harkemase Boys (4 afwezig) mochten vanuit MO15 keepster Lois Wieringa, Lisanne Muller en Anita van der Veen hun opwachting maken. Roelyne Hietkamp was na een blessure weer fit genoeg om vandaag te starten in de basis.

De wedstrijd begon om 14:30 uur onder prima omstandigheden. Harkemase Boys zette vanaf het begin gelijk druk en liet Beetgum eigenlijk geen kans om lang balbezit te houden. In het 1ste kwartier tikte Harkemase Boys er lustig op los en het duurde dan ook niet lang voordat de doelpuntenmachine op gang kwam. Na 15 minuten was het al 0-3, maar in plaats van door te gaan ging men op in het spel van Beetgum wat compact speelde en het spel van Harkemase Boys ontregelde. Door onzorgvuldigheid en te gehaast willen spelen stokte de doelpuntenmachine. Hierbij moet ook gezegd worden dat keepster Fokkema van Beetgum een sta in de weg was en prima stond te keepen. Het werd nog wel 0-4 vlak voor rust maar dat was het dan ook.

De 2de helft was een helft waarbij Harkemase Boys Beetgum helemaal zoek speelde met snel combinatiespel en veelvuldig via de flanken levensgevaarlijk was. Beetgum daarentegen kon niet onder de druk van Harkemase Boys uitkomen en had vandaag slechts een bijrol als figurant al moet er wel bijgezegd worden dat ze ondanks alles bleven voetballen.

De 0-4 voorsprong werd in de 2de helft snel uitgebouwd naar een duidelijke 0-12 overwinning voor de jonge ploeg uit Harkema.

Doelpuntenmakers waren Anouk de Groot 6, Nicole van Der Kooi 2, Rachel Geertsma, Maryk Hofstra, Jildou Koning en Lianne Storm.

Trainer Jos Miedema: “We speelden in het begin van de 1ste helft erg goed maar na de 0-3 gingen we slordig en te geforceerd spelen. Te graag willen en een tegenstander die heel compact verdedigde. In de rust hebben we afgesproken dat we zorgvuldiger in de passing moesten zijn, het tempo op moesten voeren en veel meer in de breedte van het veld moesten gaan spelen om Beetgum uit de verdediging te lokken en kapot te spelen. Dat is dus gelukt.”

Harkemase Boys MO17-1 wint met dubbele cijfers van Beetgum VR1 · Foto('s): Eigen foto's
Harkemase Boys MO17-1 wint met dubbele cijfers van Beetgum VR1 · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?