Harkemase Boys MO17 overklast eerste klasser De Sweach · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Harkemase Boys MO17 overklast eerste klasser De Sweach

maandag 02 september 2019

Dit weekend stond de eerste bekerwedstrijd voor de meiden van Harkemase Boys MO17-1 op het programma. Tegenstander waren de jongens van JO15-1 van VV De Sweach.

Het zou een wedstrijd worden waarin de meiden de jongens voetballes gaven met werkelijk prachtig positiespel in een hoog tempo. Na 15 minuten was De Sweach eigenlijk al weggespeeld. Via mooi opgezette aanvallen werd Anouk de Groot twee keer weggestuurd en liet de spits de keeper kansloos. Waar Harkemase Boys prachtig aanvallend voetbal liet zien, hadden de jongens van De Sweach veel moeite om een fatsoenlijke combinatie op te zetten. Met veel lange halen richting de buitenspelers werd geprobeerd de verdediging van Harkemase Boys onder druk te zetten, echter echt gevaar leverde dit niet op. Toch zou De Sweach nog voor de rust op 1-2 komen door slordig balverlies achterin waardoor de spits de bal in zijn voeten kreeg en zo door kon lopen richting doel en vervolgens keepster Fardau Wielinga kansloos liet.

Na de rust weer een krachtig Harkemase Boys dat zo goed speelde dat zelfs het thuispubliek van De Sweach complimenten begon te geven. De Sweach kwam er totaal niet meer aan te pas en de meiden van Harkemase Boys tikten er lustig op los met onetouchvoetbal en vooral goed door bewegen. De combinatie van een ijzersterke en een goed opbouwende verdediging, een swingend en slim voetballend middenveld en een uiterst effectieve en snelle voorhoede maakt dit team uit Harkema tot een erg lastige tegenstander, iets waar niet alleen SC Heerenveen MO17 deze week achter zijn gekomen (0-0) maar ook de jongens van 1ste klasser De Sweach.

Dat uiteindelijk Maryk Hofstra, die zich knap vrijspeelde in het 16-metergebied, in de 55ste minuut de dikverdiende 1-3 maakte was meer een logisch vervolg van de wedstrijd. Harkemase Boys was daarna nog niet klaar met de wedstrijd, gaf nog maar een keer vol gas en met werkelijk prachtig voetbal werd uiteindelijk voor de 3de keer Anouk de Groot gevonden die de bal hoog in de kruising plaatste, 1-4. Een zeer terechte uitslag volgens alle aanwezigen op het sportpark De Boskfinnen in Beetsterzwaag.

Trainer Jos Miedema: “Een heel groot compliment naar mijn ploeg toe, vooral de tweede helft was van een hoog niveau, ik heb echt van ze genoten. Het is natuurlijk een elftal dat met een idee erachter bij elkaar gescout is. Alle posities zijn dubbel bezet en we hebben meiden die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Maar je moet het wel laten zien, zowel individueel en als team en daar zijn ze vandaag zeker in geslaagd tegen de jongens van De Sweach.”

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00