Harkemase Boys plaatst zich na strafschoppen voor hoofdtoernooi KNVB Beker · Foto('s): Orange Pictures
  Orange Pictures

Harkemase Boys plaatst zich na strafschoppen voor hoofdtoernooi KNVB Beker

dinsdag 20 september 2022

DEN HAAG – Harkemase Boys heeft de tweede en laatste kwalificatieronde voor de KNVB Beker na strafschoppen gewonnen van SVV Scheveningen. Op Sportpark Houtrust in Den Haag was het na 120 minuten voetbal 1-1.

De Friezen, die een divisie lager spelen dan tweededivisionist Scheveningen, kwamen in de vijfde minuut al op voorsprong door een doelpunt van Berwout Beimers.

Na achttien minuten kwam Scheveningen weer op gelijke hoogte via Michael de Niet. Net voor rust leken de Boys nog op voorsprong te komen, maar een inzet uit een scrimmage werd door een verdediger van Scheveningen van de doellijn gehaald.

In de tweede helft kregen beide clubs nog enkele goede kansen, maar tot goals kwam het niet. Een verlenging moest uitkomst bieden. Beide ploegen gingen daarin vol voor de winst, maar ook in het slotstuk vielen geen doelpunten meer. De beslissende penaltyreeks werd uiteindelijk met 5-4 gewonnen door Harkemase Boys. Beimers maakte de winnende voor de Friese ploeg.

Harkemase Boys stroomt nu in in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Daarin kunnen ze bijvoorbeeld een profclub als sc Heerenveen of SC Cambuur loten. De loting voor het hoofdtoernooi is komende vrijdagavond.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00