Harkemase Boys plaatst zich voor hoofdtoernooi KNVB Beker · Foto('s):

Harkemase Boys plaatst zich voor hoofdtoernooi KNVB Beker

dinsdag 21 september 2021

HARKEMA – Harkemase Boys heeft het hoofdtoernooi van de KNVB Beker bereikt, zo schrijft Omrop Fryslân. De Harrekieten waren met 2-3 te sterk voor Katwijk. Katwijk speelt in de tweede divisie, een klasse hoger dan Harkemase Boys. Het zou daarom een lastige opgave worden voor de ploeg van Jan Piet Bosma. Bij Katwijk zat Fries en oud-ONS Sneek-speler Oege Sietse van Lingen op de bank. Hij kwam na ongeveer een uur in het veld.

Snelle achterstand

Al in de vijfde minuut raakte Ahmed el Azzouti de paal voor Katwijk. Een kleine tien minuten later was het wel raak voor El Azzouti: hij schoot de bal van dichtbij achter Erick Jansema, de keeper van de Boys.

De Harrekieten richtten zich daarna op en Jari Slort raakte met een indraaiende voorzet de paal. Na een klein halfuur maakten de Boys gelijk. Doelman André Krul van Katwijk ging onder de bal door. Jelle de Graaf kon toen schieten, maar de bal werd van de lijn gehaald. De verdediger van Katwijk schoot de bal echter tegen een ploeggenoot aan en zo rolde de bal toch het doel in.

Tien minuten voor de pauze kwam Katwijk weer op voorsprong. Na een schot tegen de onderkant van de lat schoot Tim Freriks de bal er vanuit de rebound in: 2-1. Harkemase Boys had echter al snel de gelijkmaker weer te pakken. Henny Bouius kopte een hoekschop van Mart Dijkstra in de goal: 2-2. Na rust stond Harkemase Boys onder druk, maar de verdediging kon standhouden.

Margaritha met 2-3

En als Katwijk niet scoort, dan doet Harkemase Boys dat wel. Slort speelde de bal naar Jhurrey Margaritha en hij schoot de bal achter Krul: 2-3. Katwijk kreeg daarna de ene naar de andere kans op de gelijkmaker. Onder anderen Van Lingen was er nog heel dichtbij, maar de goal viel niet. Door de overwinning mag Harkemase Boys nu hopen op een confrontatie met een ploeg uit het betaald voetbal. De loting van de eerste ronde vindt zaterdag plaats.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00