PWFoto.nl

maandag 09 oktober 2017

Harkemase Boys heeft zaterdag thuis tegen Capelle drie punten verspeeld: het werd 2-3. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Harkemase Boys had desondanks de wedstrijd vroeg in de tweede helft op slot kunnen gooien. Dat gebeurde niet en Capelle profiteerde optimaal. Met drie treffers, waarvan de laatste diep in blessuretijd, nam de ploeg van Winand van Loon de punten mee naar Zuid-Holland.

In een matige eerste helft waren aanvankelijk de beste kansen voor Capelle. Spits Kelvin Kalika dwong met een kopbal Erick Jansema tot een knappe redding en Jorn van Lunteren schoot uit kansrijke positie over. De enige kans voor Harkemase Boys voor rust – die eigenlijk niet echt een kans was – leverde direct een goal op. Harkemase Boys bleef in balbezit dankzij goed doorzetten van Henny Bouius. Via Johnny de Vries en een beetje geluk kwam de bal bij Jan Hooiveld. Zijn schot werd geblokt door Bram van Eijk, maar via Hooivelds borst caramboleerde de bal toch achter Bradly van der Meer in het doel.

Verder stond de eerste helft vooral vol met veel regen, slordig spel en weinig passes die aankwamen. De thuisclub kwam sterker uit de kleedkamer en ging direct op jacht naar de 2-0. De dreiging leverde al binnen vijf minuten in de tweede helft een treffer op. Hooiveld legde de bal met een hakje mooi klaar voor Johnny de Vries, die prachtig uithaalde met z’n linker: 2-0. In die beginfase van de tweede helft hadden de Friezen de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Twee minuten na de treffer van De Vries kreeg Dennis van Duinen de grootste kans van de wedstrijd. Hij creëerde de kans zelf door goed door te lopen op doelman Van der Meer, die mistastte. Van Duinen liep op een compleet leeg doel af, legde aan vanaf een meter of acht, maar lepelde de bal over.

Dat bleek achteraf een beslissend moment in de wedstrijd. Het momentum, dat aan de kant van Harkemase Boys lag, was daarna volledig voor Capelle. De eerste aanval van Capelle na de misser van Van Duinen was direct raak. Van Lunteren leverde een perfecte voorzet af en Olaf van der Sande kopte de bal met een boogje over Jansema. De aansluitingstreffer gaf Capelle nog meer hoop en de bezoekers gingen beter voetballen. De ploeg van Winand van Loon stichtte veel gevaar met corners en vrije trappen. Het was ook een van die standaardsituaties waaruit de gelijkmaker viel. Gertjan Rothman legde aan voor een vrije trap, in de buurt van de zijlijn en diep op de helft van Harkemase Boys. Jansema gleed uit en bokste de bal zijn eigen doelgebied in. Daarna kreeg Van Duinen de kans om op te ruimen, maar die schoot de bal recht in de voeten van Sandin Avdic, die daarna de 2-2 maakte.

Harkemase Boys overleefde daarna lang en in de slotfase kwamen de Friezen zelfs weer iets beter in de wedstrijd. Uit een counter was Bouius zelfs dicht bij de winnende treffer, maar Avdic en Van der Meer voorkwamen dat. Diep in de blessuretijd kwam er een moment dat perfect in het scenario van de wedstrijd paste. Een vrije trap op de hoek van het Friese strafschopgebied, opnieuw Rothman achter de bal en opnieuw kreeg Harkemase Boys de bal niet goed weggewerkt. Invaller Omar Gomez Shee zag de bal voor zijn voeten belanden en bezorgde Capelle de volle driepunter.

Een gelijkspel was terecht geweest, Harkemase Boys had zelfs de uitgelezen mogelijkheid op winst, maar staat uiteindelijk met lege handen na een memorabele wedstrijd. Juist Van Duinen, die zich als nieuwkomer zo goed heeft gemanifesteerd de eerste maanden, werd de schlemiel. Dat hoort er helaas bij. Volgende week een mooie kans op revanche: uit tegen Quick Boys. Maar eerst speelt Harkemase Boys nog een oefenwedstrijd. Pelikaan S komt dinsdagavond naar De Bosk. Dat oefenduel begint om 20:00 uur.

Scoreverloop: 34. Jan Hooiveld 1-0, 50. Johnny de Vries 2-0, 52. Olaf van der Sande 2-1, 61. Sandin Avdic 2-2, 90+5. Omar Gomez Shee 2-3

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Jens Jurn Streutker, Bart de Groot, Kellian van der Kaap; Johnny de Vries, Dennis van Duinen, Henny Bouius; Tom Boezerooy (72/Kevin Mennega), Jan Hooiveld (60/Yannick Kaluzi), Berwout Beimers

Opstelling Capelle: Bradly van der Meer; Jamie Jaliens, Jelle Pollemans, Gertjan Rothman, Bram van Eijk; Jorn van Lunteren, Sandin Avdic, Boris Letterie, Wilmer Kousemaker (84/Omar Gomez Shee); Kelvin Kalika (72/Bram de Bruin), Olaf van der Sande (90+2/Kai Fens).

© Verslag: Sybrand Grasdijk

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00