WESTERGEEST – Na een korte maar intensieve periode, waarbij café Foestrum werd omgetoverd van bruincafé naar een huiskamerrestaurant, is Herberg Foestrum zaterdag 10 oktober officieel geopend. Tussen 11 en 16 uur konden de gasten langskomen voor een hapje en een drankje. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.
Na een intensieve zoektocht van eigenaar Ayold Wiersma naar een locatie waarbij slapen, lekker eten en genieten van een eigen gebrouwen bier gecombineerd kon worden, viel zijn oog op het markante pand te Westergeest. De historie vanaf 1905, de plek in het dorp en de mogelijkheden van het pand zelf zetten hem er toe om in juni van dit jaar de uitdaging aan te gaan en te starten met de verbouw.
Drinken
Ayold Wiersma runt al een paar jaar succesvol de microbrouwerij Dijk-bier te Buitenpost. Een brouwerij waar zowel de eigen bieren, maar ook die van zogenaamde huurbrouwers worden gebrouwen. Een eigen afzetlokaal voor proeverijen en clinics had de brouwerij echter niet. In Herberg Foestrum kan men nu genieten van de heerlijkste eigen gebrouwen bieren zoals: Wonderlijk Wit, Hemels Hop, Trotse Tripel en Stevige Stout of deelnemen aan bierclinics.
Foestrumer Pils
Speciaal voor de Herberg heeft de brouwerij sinds kort ook haar eigen pilsener gebrouwen, Foestrumer Pils. Een pils ván en vóór Westergeest.
Eten
Naast het genieten van een heerlijk drankje kan er in het huiskamer restaurant ook heerlijk, puur en gemoedelijk worden gegeten. Lekker, gezellig en lokaal zijn hierbij de uitgangspunten. Naast een menukaart wil de eigenaar haar gasten het liefste verassen met een heerlijk samengesteld menu, in combinatie met wijn en natuurlijk bier.
Slapen
Dit kan in de herberg in 1 van de 4 ruime BenB kamers welke allen zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet.