Herkansing voor VV Zwaagwesteinde in de tweede klasse · Foto('s): 

Herkansing voor VV Zwaagwesteinde in de tweede klasse

woensdag 01 juli 2020

DE WESTEREEN – Zwaagwesteinde mag het komende seizoen weer in de tweede klasse uitkomen. Na een moeizaam verlopen seizoen 2019/2020, dat vroegtijdig werd afgebroken vanwege de coronacrisis en waarin slechts vijf punten werden behaald, staat Zwaagwesteinde voor een herkansing op tweede klasseniveau.

Samen met Nijland streed Zwaagwesteinde voor een nacompetitieplek om het vege lijf te redden. Nijland had hiervoor de beste papieren, mede door de thuisoverwinning op Zwaagwesteinde op 22 februari van 3-1. Na een goede start van de competitie met een gelijkspel tegen Stiens en een uitoverwinning op VVI en een tweetal ongelukkige nipte nederlagen tegen Be Quick Dokkum en VEV’67, kwam de klad erin en werden een aantal kansloze nederlagen geleden. Het niveauverschil tussen de derde en tweede klasse werd steeds duidelijker en daar kwam Zwaagwesteinde af en toe op een pijnlijke manier achter. Na de winterstop werd er nog wel knap met 0-0 gelijkgespeeld bij Be Quick Dokkum, maar qua punten bleef het daarbij.

Zwaagwesteinde zat nog midden in de degradatiestrijd toen in maart de competitie abrupt werd afgebroken door de coronacrisis. Nadat de KNVB besloot geen eindstanden te hanteren, werd duidelijk dat Zwaagwesteinde ook in het seizoen 2020/2021 mag uitkomen in de tweede klasse. Wederom een zware kluif, maar tevens een mooie sportieve uitdaging voor de selectie van Robert Kleefstra en Andries Spek.

De selectie voor het komende seizoen kent een aantal wijzigingen ten opzichte van het afgelopen seizoen. Zo maken Gerrit Daleman, Roelof van der Ploeg, René Vellinga, Jan Smid en Jelle van der Wal geen deel meer uit van de selectie. Nieuw in de selectie zijn: Wim van der Bijl (v.v. Buitenpost 2), Wymer de Vries (v.v. Beetgum), Wierd de Vries (WTOC) en vanuit de jeugd stromen Pier Santema, Ruben Harmens en Berend Lodewijk door naar de eerste selectie.

Wim van der Bijl en Wierd de Vries kwamen eerder uit voor de Readtsjes, de voormalige zondagafdeling van Zwaagwesteinde. Wymer de Vries keert na een seizoen bij Beetgum terug op het oude nest.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?