Herstelplan Dantumadiel, Kennislab en Brandweerrally in Weekend Nieuwsshow

Maandag 17-06-2019
DE WESTEREEN - Op zaterdag 15 juni 2019 kwamen weer diverse onderwerpen voorbij tijdens de Weekend Nieuwsshow. Ferry van der Ploeg kwam namens het FNP Dantumadiel zijn zorgen uitten over het herstelpan voor de financiële situatie in zijn gemeente. De FNP-fractie wil nog voor het zomerreces een herstelplan van het college.

We belden met Atze Holwerda uit Ee, hij is onlangs benoemd als 1 van de 5 nieuwe bestuursleden van Wetterskip Fryslan namens het CDA. Verslaggever Jan Wagenaar was op pad in Dokkum, hij bracht een bezoek aan de 39e Brandweer-Rally en sprak daar o.a met organisator Leon van der Meij van Brandweer Dokkum. Dit jaar deden er 19 brandweerkorpsen mee die in en om Dokkum opdrachten en proeven moesten uitvoeren. Op de Zuiderschans werd een familiedag gehouden, hier sprak Jan Wagenaar met organisatoren Thomas Loonstra en Jan Leegstra. Ondanks het regenachtige weer was het gezellig met diverse demonstraties, activiteiten aan aanbiedingen van de winkels.

Naar aanleiding van de zorgen van FNP Dantumadiel over de snelheid van het herstelplan kwam wethouder Rommy Kempenaar naar de studio en vertelde dat het nu eenmaal tijd gaat kosten om tot een goed herstelplan te komen, dit moet tevens een goed herstelplan zijn waar de gemeente ook de komende jaren goed mee uit de voeten kan. Dit moet goed en weloverwogen worden gedaan zo vertelde Kempenaar in onze uitzending.

Met Reinze Visser hadden we een gesprek over de zogenaamde Slootjesdag op zaterdag 15 juni in Dokkum. Tijdens deze dag kunnen kinderen t/m 12 jaar kennismaken met wat er zoal in en om de sloot leeft. Kennislab NOF houdt in juni de Thús innovatieweken in Sionsberg. De hele maand gaat het over een leven lang veilig en comfortabel thuis wonen. Met Gerben Wiersma van Kennislab NOF, spraken we hierover. Het ThúsLab wordt een leer- en ontwikkelplek waar studenten, opleiders, vrijwilligers, professionals en bewoners samen kunnen leren van en werken aan producten en ‘eHealth’ competenties die nodig zijn om thuis gezond, prettig en veilig oud te kunnen worden.

In de prijsvraag-rubriek hadden we een gesprek met Groenteman Klaas van der Meer uit Damwâld over het weer en zacht fruit. De aanwijzing voor de deze week is: De RTV NOF microfoon bevindt zich op een kindvriendelijke plaats in de hoofdplaats van de gemeente Noardeast-Fryslân. Deze aanwijzing in combinatie met de foto op de website en de kabelkrant vormt de juiste oplossing. De oplossing kan worden ingestuurd via: prijsvraag@rtvnof.nl.

Vrijdagavond 14 juni zijn in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars van de Lokale Omroep Awards 2019 bekend gemaakt. RTV NOF had in de categorie ‘Omroep van het Jaar’ een nominatie en schaarde zich daarmee bij de ‘beste’ acht lokale omroepen van Nederland en wist uiteindelijk door te stoten naar de top drie van het land. Adviseur van het bestuur Harm Weistra vertelde in de onze uitzending dat deze mooie 3e plek al boven verwachting was, hij vertelde ook dat de minister de komende 2 jaar budget vrij wil maken om lokale omroepen meer te laten samenwerken met regionale omroepen. Het lijkt erop dat onze regio ook mee gaat doen met deze pilot en dat is natuurlijk goed nieuws. In onze rubriek ‘Ondernemer van de week’ dit keer aandacht voor bouwbedrijf Weidenaar uit Dokkum en Kollum.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Wethouder Rommy Kempenaar over herstelplan DantumadielWethouder Gerben Wiersma over Kennislab NOFFerry van der Ploeg kwam namens het FNP Dantumadiel
© Foto's: Lammert Halma

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie