Het Huis van Javana opent haar deuren in Dokkum · Foto('s): Danique Visser
  Danique Visser

Het Huis van Javana opent haar deuren in Dokkum

zaterdag 09 augustus 2014

Karakteristiek Dokkum is weer een unieke winkel rijker; het huis van Javana. Zaterdagmiddag opende het de winkel haar deuren. Om twee uur was de winkel al open voor haar eerste klanten, die rustig konden rond kijken tussen de mooie, zilveren sieraden. Even later, om vier uur werd door de eigenaars het lint voor de winkel doorgeknipt, veel bekenden en onbekenden kwamen deze opening meevieren met champagne en wat hapjes.

Het bedrijf verkoopt unieke sieraden van zilver in verschillende prijsklassen. Elk sieraad wordt met de hand vervaardigd volgens traditionele technieken. Het smeden gebeurt in Kathmandu in Nepal door de gebroeders Balkrishna and Bishnu Asharpati, zonen van de zilversmid die indertijd de sieraden maakte voor het koninklijke hof in Nepal.

Hazel Birchall is de eigenaar en designer. Hazel komt uit Engeland. Haar creaties zijn uniek, elegant en origineel. “Onze prachtige gekleurde edelstenen zijn van de beste kwaliteit en worden individueel geselecteerd voor elk ontwerp”, zegt Hazel. Balkrishna is speciaal voor de opening overgekomen vanuit Nepal. Vanaf het hameren van het massieve blok zilver tot de uiteindelijke prachtige afwerking van elke sieraad, iedere stap wordt zorgvuldig uitgevoerd met precisie en veel aandacht voor detail.

 

Het Huis van Javana opent haar deuren in Dokkum · Foto('s): Danique Visser
Het Huis van Javana opent haar deuren in Dokkum · Foto('s): Danique Visser
Het Huis van Javana opent haar deuren in Dokkum · Foto('s): Danique Visser
  Danique Visser

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?