Het Huis van Javana opent haar deuren in Dokkum

Zaterdag 09-08-2014
DOKKUM - Karakteristiek Dokkum is weer een unieke winkel rijker; het huis van Javana. Zaterdagmiddag opende het de winkel haar deuren. Om twee uur was de winkel al open voor haar eerste klanten, die rustig konden rond kijken tussen de mooie, zilveren sieraden. Even later, om vier uur werd door de eigenaars het lint voor de winkel doorgeknipt, veel bekenden en onbekenden kwamen deze opening meevieren met champagne en wat hapjes.

Het bedrijf verkoopt unieke sieraden van zilver in verschillende prijsklassen. Elk sieraad wordt met de hand vervaardigd volgens traditionele technieken. Het smeden gebeurt in Kathmandu in Nepal door de gebroeders Balkrishna and Bishnu Asharpati, zonen van de zilversmid die indertijd de sieraden maakte voor het koninklijke hof in Nepal.

Hazel Birchall is de eigenaar en designer. Hazel komt uit Engeland. Haar creaties zijn uniek, elegant en origineel. “Onze prachtige gekleurde edelstenen zijn van de beste kwaliteit en worden individueel geselecteerd voor elk ontwerp”, zegt Hazel. Balkrishna is speciaal voor de opening overgekomen vanuit Nepal. Vanaf het hameren van het massieve blok zilver tot de uiteindelijke prachtige afwerking van elke sieraad, iedere stap wordt zorgvuldig uitgevoerd met precisie en veel aandacht voor detail.

 

terug naar overzicht
Het Huis van Javana opent haar deuren in DokkumHet Huis van Javana opent haar deuren in DokkumHet Huis van Javana opent haar deuren in DokkumHet Huis van Javana opent haar deuren in Dokkum
© Foto's: Danique Visser

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie