Het zou waar kunnen zijn, maar dit zijn de 1 april grappen in de regio · Foto('s): RTV NOF (archieffoto)
  RTV NOF (archieffoto)

Het zou waar kunnen zijn, maar dit zijn de 1 april grappen in de regio

maandag 01 april 2024

REGIO – Het is 1 april, deze dag vol grappen is waarschijnlijk ontstaan omdat mensen die hard op het land moesten werken behoefte hadden aan plagen en lachen. De oudst bekende 1 april grap is gemaakt in 1508 en komt uit Frankrijk. 

Het is een jarenlange traditie om elkaar in de maling te nemen. Kijk hieronder voor de 1 april grappen in de regio. Heb jij nog een 1 grap gezien? Laat het de redactie weten via WhatsApp 051144-1202.

Burgemeester Johannes Kramer overwoog om de stadsrechten van Dokkum uit 1298 in te leveren, zo bleek uit een interne memo waarin de gevolgen van dit plan worden onderzocht. Op 1 april werden de fractievoorzitters uitgenodigd voor een toelichting op dit voornemen. Veel stadsinwoners waren de afgelopen dagen in rep en roer vanwege het voorstel.

Vanaf maandag zul je de brandweer van Surhuisterveen tegen gaan komen met een nieuwe combinatie, ”we hebben namelijk een nieuwe ‘werken op hoogte aanhanger’ toegevoegd aan ons wagenpark. Vanuit veiligheids- en arbo overwegingen zullen wij niet meer uitrukken met ladders. Als we voortaan de hoogte in moeten zullen wij eerst de steiger opbouwen waarna we bijvoorbeeld een schoorsteen brand te lijf zullen gaan”.

Aanstaande maandag wordt het luchtalarm getest en bij hoge uitzondering is de melodie van de ‘Engelbewaarder’ te horen zo laat Marcel de Vries uit Dokkum van Sterren NL weten.

Vele kinderen van CBS De Boustien hebben sympathie voor de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Dit doet blijken gedurende de schooldag of de gymles. Echter staat het vele support dat de Amsterdammers ontvangen in schril contrast met de huidige prestaties. Daarom heeft CBS De Boustien besloten Ajax- kledij te verbieden per maandag a.s.

Gebroeders Rozema volgend seizoen van v.v. Zwaagwesteinde naar Friese Boys. Technisch Manager Mient Mulder heeft diverse gesprekken met Lars en Sven Rozema gehad. Tevens worden beide broers jeugdtrainer bij Friese Boys.

Rond 08.15 uur is er door een voorbijganger één van de ontsnapte wasberen uit Aqua Zoo gespot vlakbij de voetbalvelden van SC Suwâld. ”Momenteel staan we in nauw contact met AquaZoo. Het verzoek aan alle inwoners van Suwâld is om alert te zijn en dit bericht te delen”.

Omrin kondigt aan te komen met een nieuwe grijze afvalcontainer, die de helft kleiner is dan de bestaande. Het zou mensen moeten aanmoedigen om beter afval te scheiden. Het nieuws leidde tot veel boze reacties. Omrin corrigeerde het nieuws daarom een dag later: “We hopen wel dat ons bericht indruk maakte. Maar liefst 50% van het afval van de gemiddelde grijze bak, bestaat uit afval dat er niet in hoort. Gft en etensresten zijn de grootste ‘vervuiler’. Daarom hebben we een nieuwe campagne gelanceerd: de Luie Wereldverbeteraar. Want we willen allemaal wel íéts voor het milieu doen, maar we hoeven niet allemaal de barricades op. groen. Da’s lui iets goeds doen!”

Hûnenpoep oerlêst Ie, fanôf hjoed wurde alle hûnenbesitters fan Ie oproppe om it DNA fan harren hûn of hûnen ôf te stean. Wêrom? Der binne in soad klachten by it Doarpsbelang oer ferdwaalde poep, yn speeltún en op ‘e stoep! Mei it DNA kinne wy de ferantwurdlike fjouwerfuotters opsporje en oanrôpje. Wy begripe dat it foar de eigeners dreech is om har trouwe fjouwerfuotters oan te pakken, mar it Doarpsbelang sil jo dêrby helpe! Marten Jan Borger nimt dizze taak op him! Hy is troch de gemeente beneamd ta spesjaal ynspekteur en hat ferreikende befoegdheid om dizze oerlêst te stopjen!

De zwevende huishoudheld! Nieuw in het assortiment van Electro World Talsma in Dokkum. Stofzuigt op de trap, reinigt de lucht en maakt het plafond schoon. Voor moeiteloos schoonmaken en frisheid in het hele huis.

Spannend nieuws vanaf Ameland: Er is goedkeuring gekomen vanuit de gemeente en besloten om een ​​’onderwaterhotel’ te bouwen! Vanaf 23 augustus 2025 kunnen bezoekers genieten van een unieke overnachting onder de zee, omringd door kleurrijke vissen en het exotische Waddenzeeleven! Vergeet je duikbril niet in te pakken voor de ultieme slaapervaring! Ps. Let wel op, men kan alleen inchecken bij laagwater zo laat Ameland in Beeld weten.

Zojuist is er een extra concert op het strand van Nes op Ameland aangekondigd van Rammstein! Volgens ingewijden vindt de show op speciaal verzoek van de band op het eiland plaats, zodat er genoeg tijd overblijft om ook even te kunnen ontspannen. De kaarten zullen volgende week in de voorverkoop gaan. Een ticket voor de veerboot is inbegrepen in de prijs. Pak je zonnecrème dus maar alvast in je tas en blijf deze pagina in de gaten houden voor meer informatie!

”Onlangs ontvingen wij een bijzonder geschenk van een gulle, anonieme sponsor: een krachtige drone die ons in staat stelt elke gevonden schildpad in Nederland op te halen”. Met een indrukwekkend bereik van maar liefst 600 kilometer, GPS en camera’s zal deze drone een waardevolle toevoeging zijn om onze reddingsmissie van gedumpte gevonden schildpadden razendsnel naar de basis van Stichting Schildpaddenopvang in Harkema te krijgen. ”Vanaf tweede paasdag kondigen we met vreugde aan dat deze drone in gebruik zal worden genomen in Nederland”.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?