“Hjir binne we dan” speelt toneelstuk “Frou siket boer” · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

“Hjir binne we dan” speelt toneelstuk “Frou siket boer”

woensdag 15 januari 2020

De toneelvereniging uit Damwâld speelt elk jaar een toneelstuk. Veelal een blijspel of komedie zoals het momenteel genoemd wordt. In 2020 zal er een super mooi blijspel opgevoerd worden. De titel is al veelzeggend namelijk “Frou siket boer”. De toneelploeg is al weer druk aan het oefenen. Zelf zegt het team, dat er veel gelachen kan worden. Vorig jaar met “de erfenis van muoike Bella” was het publiek al enthousiast. Waar gaat het dit jaar over?

Even een korte samenvatting : Een moeder zoekt een vrouw voor haar zoon. Ze schrijft een brief naar het TV programma : “Boer siket frou”. De moeder schrijft de brief zonder medeweten van haar zoon. Voor het TV programma wordt het al ingewikkeld vanwege het feit, dat normaal gesproken een boer een vrouw zoekt. Maar alles wordt zeker hilarisch wanneer twee mooie dames op komen dagen om de zoon van de moeder te willen ontmoeten. Voor het publiek zal het mede dankzij een verrassende wending zeker lachen worden. Hoe het afloopt zult u zelf kunnen bekijken.

Voorlopig zullen er eerst twee voorstellingen gespeeld worden en wel op de zaterdagen 29 februari en 7 maart. Aanvang is 20.00 uur en het is een toneelstuk in twee bedrijven. Na de voorstelling wordt de gezelligheid voortgezet. Beide avonden zal de Bonifacius band optreden. Bij het festival Waldstock waren zij één van de smaakmakers. Bovendien is de 60/70 jaren muziek van alle tijden. De entree is 10 euro en de kaarten kunnen online worden gekocht via www.dekruisweg.nl of bij Priméra in Damwâld.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?