Hoe maak je als bedrijf digitaal het verschil · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Hoe maak je als bedrijf digitaal het verschil

vrijdag 19 september 2014

Op woensdag 17 september organiseerde NOFCOM de eerste  maandelijkse workshop digitaal ondernemerschap na de zomervakantie in het Bedrijvencentrum Noordoost Friesland in De Westereen. Er waren een 5-tal bedrijven aanwezig:  Auto Beerda, De Grietenij, FactorNoord, Het Koetshuis en VDT Solutions, Zij wilden graag antwoorden  op de vraag: hoe maak ik als bedrijf digitaal het verschil?

Website is bedrijf zonder personeel
Een website is een bedrijf zonder personeel. Elke pagina dient duidelijk te zijn voor de online bezoeker. Zowel de homepagina als de categorie- en productpagina.  Zorg ervoor dat elke webpagina een mogelijkheid biedt om iets te doen. Bijvoorbeeld het opnemen van persoonlijk contact, het downloaden van een E-book, het invullen van een contactformulier, het aanmelden voor een digitale nieuwsbrief of het online kopen van een product. In de praktijk blijkt dat 98% van de online bezoekers niets doen op websites.

Starten met digitaal ondernemerschap
Om bezoekers iets te laten doen middels functionele en  overzichtelijke webpagina’s is het starten met digitaal ondernemerschap een eerste stap. De website dient een 4-tal online bezoekers aan te spreken:  competitieve bezoeker (snel, feiten), spontane bezoeker (snel, gevoel), methodische bezoeker (langzaam, feiten) en humanistische bezoeker (langzaam, gevoel). Een zoekwoordenonderzoek is de eerste stap waarmee bedrijven een start kunnen maken met digitaal ondernemerschap. Het starten met digitaal ondernemerschap is mogelijk in samenwerking met NOFCOM.

Noordoost Friesland.nl
Deze regionale website stimuleert de online vindbaarheid van de bedrijven in de regio Noordoost Friesland. Momenteel zijn er ruim 1800 bedrijfsprofielen die op basis van zoekwoordcombinaties (product / dienst) vindbaar zijn binnen de site, maar ook via Google.

NOFCOM.nl
NOFCOM is een leerbedrijf van ROC Friese Poort. Deelnemers van Marketing & Communicatie bieden praktische en digitale ondersteuning om de online vindbaarheid van websites en webshops van MKB bedrijven te verbeteren. Emile de Graaf is uw persoonlijke adviseur.

Volgende informatiebijeenkomst: Op donderdag 23 oktober 2014 is de volgende informatiebijeenkomst over Digitaal Ondernemerschap. U kunt zich aanmelden via edegraaf@nofcom.nl of via 06-48138492.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio