Hoe verdeel je drie ton onder inwoners Noardeast-Fryslân?

Zondag 26-01-2020
BURDAARD - Zo’n zeventig belangstellenden waren vrijdagavond naar het MFC Het Spectrum in Burdaard gekomen om te discussiëren over de wijze van verdeling en besteding van het door de gemeente Noardeast-Fryslân ingestelde Dorpenfonds.  Gemeenteraadsleden hadden de inwoners uitgenodigd om daar mee over na te denken. Voor de 53 dorpen en de stad Dokkum is er €300.000,— per jaar vanuit het fonds beschikbaar. 

Voor de pauze gaf Ingrid Wagenaar,  expert op het gebied van Dorpenbeleid van de gemeente Súdwest-Fryslân, een presentatie over de verschillende mogelijkheden om met een dorpenfonds te werken. Vervolgens werd onder leiding van raadslid Aant-Jelle Soepboer aan de hand van stellingen voorgesorteerd op de latere discussiegroepen.

De aanwezigen, voornamelijk verenigingen van Dorpsbelang, bogen zich in acht groepen over de vragen hoe het geld verdeeld kon worden. Wat de voorwaarden zouden kunnen zijn  en wie er over beslist of iets wel of niet toegekend wordt. Soepboer kon de avond, in aanwezigheid van burgemeester Kramer, tevreden afsluiten. Er waren heel veel verschillende suggesties en ideeën aangedragen.

Het idee om elke vereniging van dorpsbelang jaarlijks een basisbedrag uit te betalen, net als in de Gemeente Súdwest-Fryslân, vond brede bijval. De gemeente gaat alle input op een rijtje zetten en komt terug met de resultaten.

terug naar overzicht
Hoe verdeel je drie ton onder inwoners Noardeast-Fryslân?Hoe verdeel je drie ton onder inwoners Noardeast-Fryslân?Meer informatie op www.rtvnof.nl
© Foto's: Koos Scherjon

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie