Hotel restaurant Wad Oars in Anjum opent officieel haar deuren
Op woensdag 1 juni is het een feit: om 15.30 uur wordt Hotel restaurant Wad Oars officieel geopend door mevrouw M.C.M. Waanders…
Op woensdag 1 juni is het een feit: om 15.30 uur wordt Hotel restaurant Wad Oars officieel geopend door mevrouw M.C.M. Waanders. Burgemeester van de Gemeente Dongeradeel. Aansluitend is er ruimte om kennis te maken met de eigenaars Sibbien en Anne, chef kok Peter en leveranciers die uitleg geven over de kaarten, streekproducten en wijnen, collega ondernemers en andere genodigden. Er is tevens volop gelegenheid voor een rondleiding door het bedrijf en dit alles onder het genot van heerlijke amuses en drankjes. Wad Oars zou haar naam geen eer aandoen als er net even een speciale twist zit aan dit feestelijke gebeuren, maar dat blijft vooralsnog een verrassing…….
Om te beginnen met een quote van Ad Smits, directeur van de Hotel Hogeschool in Maastricht: “In een restaurant of hotel gaat het om meer dan eten en slapen alleen. Mensen hebben behoefte aan een omgeving en dienstverlening die iets teweeg brengt bij ze. Dat geldt ook voor evenementen en bijeenkomsten. De sfeer en de omgeving hebben invloed op het resultaat.”
Hotel restaurant Wad Oars staat voor een aangenaam andere manier van overnachten, eten en beleven. Wad Oars staat voor “noflik”, het Friese woord voor alles wat je kunt omschrijven met het woord aangenaam. Dat begint bij het gevoel dat iedere gast net zo welkom is in het restaurant voor een kopje koffie als een fijne lunch en verrassend diner of voor een verblijf in het hotel. Met een uitnodigend ruim terras aan de hoofdstraat waar je bijkomt van bijvoorbeeld een dagje Lauwersmeer , Waddentocht , fietstocht of toer door het Friese en Groningse Lauwersmeergebied. Waar je persoonlijk en gastvrij wordt ontvangen voor een drankje, koffie en thee of keuze van de kaart. Bovendien telt het hotel vijf kamers, waarvan één geschikt voor minder validen, waar je heerlijk tot rust komt voor één of meerdere dagen tijdens een weekend, midweek of vakantie.
Het historische pand, beeldbepalend voor het terpdorp Anjum, dateert uit 1870 en is volledig gerestaureerd met respect voor authentieke details. Het intieme restaurant ademt de sfeer van het Wad en de natuurlijke omgeving met een knipoog naar design. Vanuit de comfortabele lounge is de keuken een open boek dat ieder moment een eigen verhaal vertelt over de heerlijke streekproducten die worden uitgeserveerd. Daar wordt je verrast met intens pure smaken en een rijke variatie aan streekproducten. Ieder bord is een palet waar water en landproducten elkaar ontmoeten. Onverwachte combinaties bij ieder gerecht waar je voor kiest grijpen terug op wat de rijke streek biedt : “Wad Oars”. Van zilt tot zoet, van licht tot gevuld, een kennismaking met Noord Oost Friesland en het Wad. De weekvangst uit Lauwersoog, het smaakvolle vlees van het op Lauwersland gefokte rund en eigen Zilt Lam, de streekgroenten van de akkers en fijne Friese kaassoorten van de boerderij. Deze parels uit de rijke streek maken een aangenaam andere smaakbeleving van ieder gerecht. Twee maal per jaar wisselt de menukaart en wordt afgestemd op streekproducten van het betreffende seizoen. De hotelkamers zijn licht en comfortabel ingericht in de unieke sfeer van de omgeving. In plaats van kamernummers dragen deze kamers namen van bijzondere plaatsen in de omgeving: De Skâns, De Bant, Syl, De Kolken en It Mar.
Tenslotte is de naam Wad Oars bewust gekozen door de eigenaars Sibbien Holwerda en Anne Dijk, beide Anjumers van geboorte. Zij wilden wat oars, niet wat overal al te krijgen en te beleven is, nee meer dan slapen en eten……..”Wad Oars” een plaats waar de omgeving en de mensen bepalend zijn voor de sfeer en persoonlijke aandacht voor de gast, dat zit hem in het prachtige pand, de inrichting, het personeel en de betaalbaarheid. En ‘ Wad’ in plaats van ‘wat’, neen het is geen spellingfoutje maar even anders met een knipoog naar de omgeving.
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.Stuur je tip, video of foto's naar:
0511-441202 of nieuws@rtvnof.nl.