Hubert Raadsma ontvangt Koninklijke Onderscheiding · Foto('s): Gemeente Tytsjerksteradiel / Henk Aartsma
  Gemeente Tytsjerksteradiel / Henk Aartsma

Hubert Raadsma ontvangt Koninklijke Onderscheiding

zaterdag 22 juni 2019

De heer Hubert Raadsma mag zich vanaf zaterdag 22 juni Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De heer Raadsma uit Hurdegaryp ontvangt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn jarenlange inzet op het snijvlak van sport en ondernemerschap. Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel spelde de heer Raadsma de versierselen op tijdens het 80e editie van het Concours Hippique in Dokkum, waar hij als voorzitter al jarenlang actief is.

De heer Raadsma zet zich al bijna 30 jaar in voor de samenleving op het snijvlak van sport en ondernemerschap. Hij zet zijn onderneming en netwerk in ten gunste van de maatschappij. Zo stelt hij zijn familiebedrijf Raadsma IJzerhandel open als leerbedrijf voor scholen in de omgeving en geeft ruimte aan mensen met een beperking om deel te nemen aan de (werk)maatschappij. Ook sponsort zijn bedrijf diverse activiteiten en verenigingen in de regio.

Sinds 2004 is de heer Raadsma bestuurlijk actief in het Concours Hippique Dokkum en omstreken. Als betrokken en enthousiast voorzitter kan men altijd op hem rekenen. Ieder jaar zet hij met een groep van vrijwilligers een prachtig paardenspektakel neer. Verder is de ondernemer zeer actief in het stimuleren van samenwerkingsverbanden. Zo zet de heer Raadsma zijn kennis en netwerk in voor verschillende verenigingen en federaties. Hij was o.a. actief lid van de raad van commissarissen van Rabobank Noordoost Friesland e.o., Ondernemers Federatie Noordoost Fryslân en H&I Dokkum. Op dit moment is hij actief betrokken bij Bedrijvencentrum Dokkum, Rotary Club Dokkum en Ondernemersfonds Dongeradeel.

Hubert Raadsma ontvangt Koninklijke Onderscheiding · Foto('s): Gemeente Tytsjerksteradiel / Henk Aartsma
  Gemeente Tytsjerksteradiel / Henk Aartsma

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?