Huizumers laten kans op promotie niet glippen tegen TTS · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

Huizumers laten kans op promotie niet glippen tegen TTS

maandag 19 februari 2018

Voor de landelijke zaterdagcompetitie moesten de Feanster schuivers hun laatste wedstrijd spelen tegen de reserves van Huizum uit Leeuwarden. Met een overwinning konden de Huizumers de 2e plaats afdwingen welke recht geeft om deel te nemen aan de nacompetitie en op die manier alsnog wellicht promotie te bereiken.

Aan Feanster zijde ontbraken een aantal cracks en bovendien bleek de griepgolf te hebben toegeslagen in Noord Oost Friesland zodat met een fantasieopstelling aan de match werd deelgenomen. Bart Adema aan bord 10 was de eerste Leeuwarder die de punten kon bijschrijven tegen super invaller Sape Hiemstra. Analisten gaven aan dat Sape halverwege de winst op een brikje heeft verzuimd. Henk Veldhorst maakte op bord 9 gehakt van de stand van Simen Atsma die duidelijk vandaag niet zijn dag had.

Op bord 3 was het Jan de Vos die zijn naam alle eer aandeed door zijn opponent Karel de Bruin zelfs helemaal vast de schuiven en de 6-0 te noteren voor de thuisclub.

Op bord 3 dacht Gerrit Terpstra Laat mij de eer in ieder geval maar redden en bij de eerste de beste gelegenheid tegen bondsvoorzitter Jan Bosselaar werd remise aangeboden. Omdat het vuur al uit de stand was verdwenen de meest verstandigste beslissing.

Ook Anton van der Ploeg kwam remise overeen nadat zijn tegenstander Marten Martens moest erkennen dat winst voor één der spelers waarschijnlijk een utopie was. Luitzen van der Heide bracht wat commotie tot stand. Tegen Fedde van der Laan bleek in eerste instantie zomaar een schuif in de mouw te zijn verdwenen. Tovenaar Luitzen ontdekte dit plaatste de schijf en won de partij. De enigste 2 punten voor TTS met een overwinning.

Thijs Talsma had geen kind aan Joop de Graaf. In een vorm van damblindheid had Joop eerst Thijs de vrije doortocht verleend naar dam en de resterende stand bood geen kans op verzet van betekenis.

De materiaal achterstand in de pot tussen Meinze Feenstra en Cees Dijkstra was ook verwonderlijk. Via toernooibase kan het vreemde verloop worden vervolgd wat hier precies is misgegaan.

Op bord 1 blijkt Sietse Jonker een gevaarlijk wapen te zijn. Tegen Bram Scholma speelde Sietse weer een berepartij . Aanvallen was de boodschap en dat resulteerde uiteindelijk in een zeer verdienstelijke remise.

Hilarisch vond uw verslaggever te moeten constateren dat Jan Kunnen nog bezig was. Eerdere waarneming tijdens de match gaf aan Gerrit Reitsma blindelings de volle buit zou binnen halen. Op miraculeuze wijze had Jan echter de losstaande dam van Gerrit ingenomen en leek zelfs nog winstkansen te hebben. Tot de laatste zet werd gestreden en door de remise verschijnt Jan Kunnen opnieuw in blauw in toernooibase en geeft zijn rating een geweldige boost. Uithuilen en opnieuw beginnen is de boodschap aan Feanster zijde.

Details:
Huizum 2 Leeuwarden TTS Surhuisterveen
1. Bram Scholma – Sietse Jonker 1-1
2. Jan Bosselaar – Gerrit Terpstra 1-1
3. Jan de Vos – Karel de Bruin 2-0
4. Marten Martens – Anton vd Ploeg 1-1
5. Meinze Feenstra – Cees Dijkstra 2-0
6. Fedde vd Laan – Luitzen vd Heide 0-2
7. Gerrit Reitsma – Jan Kunnen 1-1
8. Thijs Talsma – Joop de Graaf 2-0
9. Henk Veldhorst – Symen Atsma 2-0
10. Bart Adema – Sape Hiemstra 2-0
Einduitslag 14-06

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Huizumers laten kans op promotie niet glippen tegen TTS · Foto('s): Eigen foto's
Huizumers laten kans op promotie niet glippen tegen TTS · Foto('s): Eigen foto's
Huizumers laten kans op promotie niet glippen tegen TTS · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio