Grote zoekactie naar 14-jarige zwemster in de Noordzee bij Ameland · Foto('s): Webcam Klein Vaarwater
  Webcam Klein Vaarwater

Grote zoekactie naar 14-jarige zwemster in de Noordzee bij Ameland

zondag 12 juli 2020

BUREN- Aan de Noordzeekust bij Ameland is zaterdagavond een 14-jarig meisje uit Duitsland vermist geraakt. Haar zus en vader kwamen ook in problemen, maar zij konden zichzelf in veiligheid brengen. De Kustwacht, KNRM, politie, brandweer en eilanders hebben urenlang intensief gezocht. Rond 03:30 uur is het zoeken gestaakt in verband met het kenteren van het tij. Hulpdiensten waren massaal ter plaatse.

Meerdere boten van de KNRM en een helikopter(RES06) van de kustwacht gingen op de locatie zoekslagen maken. Ook de reddingsboten van de KNRM van Lauwersoog en Schiermonnikoog en Terschelling aanwezig om te zoeken. De zoekactie wordt gecoördineerd door de kustwacht.

“We leven enorm mee met de familie van het vermiste meisje”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel, die een groot deel van de nacht aanwezig was op het strand. “De familie verkeert in grote onzekerheid. De beslissing om het zoeken te staken is voor hen verschrikkelijk.” Burgemeester Stoel sprak zijn respect uit voor de hulpdiensten, de reddingsteams en de eilandbewoners die urenlang met schepen, auto’s en een helikopter hebben gezocht.

Zondagochtend is om 05:30 uur het zoeken hervat. Onder leiding van de KNRM en de politie zoeken diverse hulpdiensten dan verder. De Kustwacht meldt dat het Kustwachtvliegtuig(NCG01) zal helpen met zoeken. Tevens is er een boot van de Politie Landelijke Eenheid met sonarapparatuur op Ameland aangekomen, om daarmee in het water te gaan zoeken.

De zoekactie op Ameland heeft vandaag geen resultaat opgeleverd. Het vermiste 14-jarig meisje is nog niet gevonden. De hulpdiensten zoeken door tot het donker wordt. Mocht ze dan nog niet zijn gevonden, wordt de zoekactie maandagmorgen bij daglicht hervat.

 

 

Op het Kustwachtcentrum kwam omstreeks 22:30 een melding binnen van 3 zwemmers in de problemen op het strand van Ameland (ten noorden van Buren). 2 personen zijn inmiddels terecht. Naar de derde persoon wordt nog gezocht. Momenteel zoeken meerdere reddingboten en SAR-helikopter

— Kustwacht Nederland (@Kustwacht_nl) July 11, 2020

De zoekactie die gisteren is gestart naar het vermiste meisje ten noorden van Buren @Ameland is sinds 05.30 uur weer in volle gang. Er wordt met meerdere eenheden gezocht, zowel op het water, als op het stand, de duinen en de verdere omgeving.

— Politie Fryslân (@polfryslan) July 12, 2020

Grote zoekactie naar 14-jarige zwemster in de Noordzee bij Ameland · Foto('s): Webcam Klein Vaarwater
  Webcam Klein Vaarwater

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?