Ierse en schotse muziek op Frjemd Folk Festival in Kollumerzwaag · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Ierse en schotse muziek op Frjemd Folk Festival in Kollumerzwaag

zondag 16 juni 2019

De tweede editie van het Frjemd Folk Festival vindt plaats op zaterdag 29 juni. Na het eerste succesvolle festival ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan in 2017, was er al vlug vraag naar een vervolg. Het festival vindt ook nu weer plaats op de geboortegrond van Frjemd Folk, aan de Boskreed te Kollumerzwaag.

Uiteraard treedt de groep zelf op. Ook zullen de Joint String Friends, Paddy’s Day Off en de Schotse groep A’Hooligan optreden. De Leeuwarder Graham Lowlanders Pipes en Drums zullen hun kunsten laten zien. Daarnaast kunt u een workshop verwachten van Ierse dansen, er is een show van Friese paarden op Keltische muziek en kunt u boogschieten. Een markt met verkoop en demonstraties van handwerk en themaproducten zal ook op het terrein te vinden zijn. Natuurlijk is het nodige eten en drinken verkrijgbaar. Dit alles in een gezellige Keltische sfeer. Kortom: u hoeft zich deze middag en avond geen moment te vervelen.

Frjemd Folk bestaat sinds 2007 een heeft een breed repertoire opgebouwd van muziek uit het Keltische gebied, waaronder Ierland en Schotland. Dit is naar buiten gebracht in meer dan 100 optredens. Hoogtepunten waren de reizen naar Ierland in 2014 en 2016, en naar Schotland in 2018 waar werd opgetreden in locale pubs en op straat. In 2016 werd de Cd “The Cliffs” uitgebracht. De optredende groepen zullen in de komende weken allemaal te horen zijn in het programma Noardewyn Live op Omrop Fryslân.

Frjemd Folk nodigt u allemaal van harte uit voor dit festival. Het festival terrein aan de Boskreed is te bereiken vanaf de Foarwei in Kollumerzwaag. Volg de borden. Er is voldoende parkeergelegenheid. De entree is € 10,= p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. De aanvang is 14.00 uur en het festival duurt tot 22.00 uur of zo. Meer informatie over het festival en over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl en op Facebook.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact