Impressie ledenvergadering Oranjevereniging en Dorpsbelang Lioessens · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Impressie ledenvergadering Oranjevereniging en Dorpsbelang Lioessens

dinsdag 22 maart 2016

Vrijdagavond hielden het Dorpsbelang en de Oranjevereniging te Lioessens haar jaarlijkse ledenvergadering. De Oranjevereniging blikte terug op een zeer geslaagd dorpsfeest. Dit jaar staat er een Midzomerfeest op het programma en worden er tijdens Koningsdag diverse activiteiten georganiseerd.

Aftredend bestuurslid is Gerben Hoekstra als penningmeester. Zijn plaats wordt ingenomen door Adol Braaksma. Na de pauze was het Dorpsbelang die de vergadering voortzette. Afgelopen jaar is er een nieuw speeltoestel geplaatst, over de kruising van de Dyksterwei zijn bomen gerooid en in afstemming met dorpsbelang en bewoners zijn iepen herplant. Ook hier een wisseling van bestuursleden. Aftredend: Tettie Stiemsma en Andries Boersma, zij worden vervangen door Harriët Elzinga en Jan-Folkert Visser.

Morra/Lioessens timmert aardig aan de weg met het project, “It nije doarp’. Deze avond werd de uitslag van de enquête, die onder de bewoners werd verspreid, gepresenteerd. Belangrijkste punten; de meeste mensen willen hier graag blijven wonen. Maar huurwoningen zijn niet voorradig vooral voor oudere bewoners die graag zolang mogelijk in eigen dorp willen blijven. De oude zuivelfabriek zorgt al jaren voor veel ergernis bij de bewoners van de beide dorpen. Het gebouw verkeert in een miserabele staat. Er wordt gepleit voor afbreken van de vervallen gebouwen. De afgevaardigden van de diverse politieke partijen werd opgeroepen zich hiervoor in te zetten.

Tot slot een verheugende mededeling dat het project van de beide dorpen in de prijzen is gevallen. Vanuit het Iepen Mienskipfûns werden onlangs in de Lawei te Drachten de vijftien beste projecten die in 2015 een bijdrage hebben ontvangen, beloond met een bedrag van 2018 euro, waaronder Morra/Lioessens.

Op de foto: leden van werkgroepen Zorg, Wonen en Energie van “It nije doarp” tonen de cheque die in de Lawei werd uitgereikt door gedeputeerde Sietske Poepjes.

 

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio