INGEZONDEN: CDA Fryslân vraagt opnieuw aandacht voor communicatie in gebiedsprocessen rond stikstof · Foto('s): 

INGEZONDEN: CDA Fryslân vraagt opnieuw aandacht voor communicatie in gebiedsprocessen rond stikstof

dinsdag 24 mei 2022

LEEUWARDEN – Morgen spreken Provinciale Staten over het uitvoeringsprogramma stikstof. Het CDA heeft zich eerder al kritisch uitgelaten over de communicatie met betrokkenen rondom het gebiedsproces. Opnieuw is gebleken dat dit nog niet op orde is.

Woordvoerder Anne Schelhaas dringt er bij de provincie opnieuw op aan dat deelnemers aan de gebiedsprocessen gelijkwaardig moeten kunnen deelnemen. Dit is mogelijk door ze een goede ondersteuning te bieden en de deelnemers goed op de hoogte te houden. Alleen zo kan het vertrouwen hersteld worden. Samen met de ChristenUnie vraagt Anne Schelhaas om met een plan te komen waarin het proces en de communicatie met de deelnemers verder wordt uitgewerkt.

Het CDA is tegen opkoop van boeren, waar nu veel op ingezet lijkt te worden. Schelhaas: “Er moet meer gekeken worden naar hoe het met de natuur gaat in een brede zin, in plaats van alleen maar te kijken naar de kritische grens van stikstofuitstoot. Hoe het met de natuur gaat, is immers van veel meer zaken afhankelijk dan alleen stikstofuitstoot, zoals bijvoorbeeld het waterpeil. Op deze manier kunnen wij de ondernemers perspectief bieden en doen we geen dingen waar wij later spijt van krijgen.”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  Hits op Freed
  Het interactieve Nederlandstalige verzoekprogramma van Sjoerd Gjalt de Vries. Beleef het elke vrijdagavond mee. Bij Hits op Freed worden er naast liedjes ook leuke interviews uitgezonden en kun je naar de studio bellen om een plaatje aan te vragen. Voor ieder wat wils: Hits op Freed, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • 20:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio