Ingezonden: Het integraal huisvestingsplan voor het onderwijs is klaar · Foto('s): S!N Sociaal in Noardeast-Fryslân
  S!N Sociaal in Noardeast-Fryslân

Ingezonden: Het integraal huisvestingsplan voor het onderwijs is klaar

vrijdag 09 oktober 2020

DOKKUM – “Hartstikke mooi dat het IHP er nu ligt,” aldus onderwijswoordvoerder Kevin Merkus van S!N. Gisteravond heeft de gemeenteraad in een extra raadsvergadering het integraal huisvestingsplan (IHP) vastgesteld. In de toenmalige gemeente Dongeradeel heeft Dongeradeel Sociaal verschillende keren aangedrongen op het maken van zo’n plan, maar het kwam er nooit. Dat er nu toch een IHP ligt voor de nieuwe gemeente is dan ook een opsteker voor de partij en het raadslid van weleer die nu wethouder is, de heer Jouke Douwe de Vries.

Het integraal huisvestingsplan helpt de gemeenteraad bij het maken van keuzes aangaande onderwijshuisvesting op de langere termijn. Het stuk is niet in beton gegoten, maar beweegt mee met de actuele situatie. S!N staat voor onderwijs op relatief korte afstand van huis en is voor het clusteren van voorzieningen, zoals dat nu in Kollum en straks ook in Holwerd het geval is. Door te clusteren maken we het onderwijs toekomstbestendiger en kunnen we ook
in de dorpen het onderwijsaanbod overeind houden.

In december komen de huisvestingsaanvragen voor het onderwijs richting de raad, het integraal huisvestingsplan is een mooie onderlegger om die plannen te beoordelen.

Bijschrift foto: Wethouder Jouke Douwe de Vries.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio