INGEZONDEN: Noardeast neemt motie tegen kabinetsplannen stikstof aan · Foto('s): Ben de Jager
  Ben de Jager

INGEZONDEN: Noardeast neemt motie tegen kabinetsplannen stikstof aan

vrijdag 24 juni 2022

KOLLUM – Het stikstofplan van het kabinet heeft grote gevolgen voor onze boeren. De plannen en met name het feit dat gedwongen onteigening bij deze aanpak hoort, maakt dat het CDA Noardeast-Fryslân zich hiertegen verzet. CDA heeft samen met FNP, VVD en PvdA een motie in.

De motie geeft opdracht aan het college om zich uit te spreken tegen gedwongen onteigening van boeren. En met deze motie schaart gemeente Noardeast-Fryslân zich achter de Fryske aanpak. Deze aanpak is veel realistischer dan het kabinetsplan en leidt tot een duurzame transitie van het landelijke gebied.

Perspectief

De opeenstapeling van wet- en regelgeving zorgt voor onzekerheid en het ontbreken van perspectief voor de toekomstbestendigheid van onze familiebedrijven. Het CDA wil samen met boerenbedrijven  werken aan een toekomst van het bûtengebiet van Noardeast-Fryslân. Hierin zijn stikstof en natuurherstel beide relevant. Daarom vraagt het CDA het college om te overleggen met het Rijk en de provincie en om een vuist te maken als gezamenlijke provincies in de aanpak.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio