INGEZONDEN: Wybren van Haga en Olaf Ephraim praten Noardeast-Fryslân bij in politiek café van BVNL · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

INGEZONDEN: Wybren van Haga en Olaf Ephraim praten Noardeast-Fryslân bij in politiek café van BVNL

zondag 06 maart 2022

DOKKUM – Zaterdag 5 maart waren Tweede Kamerleden Wybren van Haga en Olaf Ephraim te gast in Dokkum, waar BVNL NoardeastFryslân een politiek café had georganiseerd. Samen met lijsttrekker Johan Talsma en Provinciale Statenlid Grite Wymenga gingen Van Haga en Ephraim in gesprek met inwoners van de gemeente.

“Tegen wil en dank ben ik de politiek in gegaan”, aldus Johan Talsma. Inmiddels is hij alweer een tijd een doorgewinterde gemeentepoliticus, maar dat is uit pure noodzaak geboren. Talsma kon de misstanden en het wanbeleid niet langer aanzien en voelde zich genoodzaakt dan maar zelf de benodigde verandering teweeg te brengen. Vorig jaar sloot hij zich aan bij BVNL en samen met zijn team hoopt hij zeker wel een paar zetels in de gemeenteraad te kunnen veroveren op 16 maart.

In Brouwerij Dockum spraken hij, Wybren, Olaf en Grite over de toekomst van NoardeastFryslân en wat er beter kan. Want NoardeastFryslân verdient beter. Wybren van Haga: “Ik heb grote medelijden met de boeren. Jullie worden bedonderd waar je bijstaat. Generaties lang zijn er prachtige bedrijven opgebouwd, waardevol voor Nederland en nu worden jullie weggepest.” Ephraim vertelde over het financiële wanbeleid in Nederland, gemaakt door bureaucraten zonder verstand van zaken, die ervoor zorgen dat zoveel huishoudens en ondernemers het hoofd nog maar nauwelijks boven water kunnen houden.

BVNL NoardeastFryslân strijdt voor het behouden van tradities en het mooie Friese landschap. “Windmolens en zonneparken, die hoeven wij hier niet”, aldus Talsma. “Voor iedere windmolen die versleten is, wil ik er hier nooit meer eentje terugzien.” De partij gaat voor realistisch beleid, geen fratsen, maar gewoon gezond verstand. Met waardering voor de hardwerkende Nederlander, die z’n best doet en gewoon een beetje leuk wil leven. Na 16 maart gaat er een nieuwe wind waaien in NoardeastFryslân. Daar gaan Talsma en zijn team voor zorgen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio