Interessante krachtmeting tussen SC Veenwouden en VV Kollum · Foto('s): 

Interessante krachtmeting tussen SC Veenwouden en VV Kollum

vrijdag 29 november 2019

Komende zaterdag staat een interessante wedstrijd op het programma in de tweede klasse I. SC Veenwouden gaat op bezoek bij VV Kollum, de nummer 2 op de ranglijst. Er wordt onder leiding van scheidsrechter Robert de Wit om 14.30 uur afgetrapt in Kollum.

De laatste keer dat SC Veenwouden en VV Kollum in een officiële wedstrijd elkaar tegen kwamen was op 16 juni 2018. In de finale van de nacompetitie kon VV Kollum in de uitwedstrijd tegen SC Veenwouden de stap naar de tweede klasse maken. Voor SC Veenwouden was er de dreiging om te degraderen naar de derde klasse. In een spannende wedstrijd, waarin VV Kollum de nodige kansen kreeg om op een voorsprong te komen, lukte het de Kollumers niet om te scoren. Ygram Vrieling was aan de zijde van SC Veenwouden de matchwinnaar met 2 goals. Uiteindelijk werd de einduitslag 2-1.

Knappe prestatie
Een jaar later wist VV Kollum op eigen kracht terug te keren naar de tweede klasse. De ploeg van trainer Ron de Boer heeft zich dit jaar nog kunnen versterken met centrale verdediger Pieter Henstra van VV Buitenpost. Daarnaast beschikt de selectie over de ervaren Joop Pijnacker en Marinus Hoekstra. Aanvallend zijn beide spelers zeer doelgericht, net als Gerard van Zonneveld en Ruben Merkus. VV Kollum staat er zeer goed op en weet samen met FC Burgum en SV Marum al 27 keer te scoren in deze competitie. Een mooie tweede plek is met recht een knappe prestatie en dus is SC Veenwouden gewaarschuwd.

Beiden onderuit
Afgelopen weekend moesten zowel SC Veenwouden, als ook VV Kollum een nederlaag incasseren. VV Kollum verloor 3-1 bij VEV ’67 en speelde een zwakke partij. SC Veenwouden ging in een zeer slechte wedstrijd met 3-0 onderuit tegen ’t Fean ’58. Ook SC Veenwouden kon het goede spel van de afgelopen weken niet op de mat leggen. Een nederlaag waar dus ook niets op was af te dingen. Beide trainers zullen hun manschappen ongetwijfeld op scherp zetten voor het onderling treffen. Het beloofd een zeer boeiende wedstrijd te worden waarin alles mogelijk is. Bij winst kan SC Veenwouden over VV Kollum heen gaan op de ranglijst.

Voor wie niet in de gelegenheid is om af te reizen naar Kollum, biedt RTVNOF uitkomst. Verslaggever Anton van der Meer zal via het programma Runweisport liveverslag doen van deze krachtmeting.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?