Internationale voetbalwedstrijd bij Be Quick Dokkum · Foto('s): Lammert Damsma
  Lammert Damsma

Internationale voetbalwedstrijd bij Be Quick Dokkum

dinsdag 31 maart 2015

Maandagavond werd er op het kunstgrashoofdveld van CSV Be Quick op het Tolhuispark een bijzondere wedstrijd gespeeld. De Dokkumer voetbalclub was gastheer van deze oefenwedstrijd met een Europese toonzetting: de dames van SC Heerenveen namen het op tegen het Zweedse Limhamn Bunkeflo 07. De wedstrijd werd bij Be Quick gespeeld vanwege de uitstekende voorzieningen. Het kunstgrasveld van de Dokkumers is één van de beste ‘matten’ in Noord-Nederland. Thuis speelt Limhamn Bunkeflo 07 ook op kunstgras.

De dames van de Friese club spelen in de BeNe-league, een competitie waarin de beste damesteams uit België en Nederland uitkomen. Limhamn Bunkeflo 07 timmert de laatste jaren ambitieus aan de weg omhoog, zij zijn de huidige nummer twintig van heel Zweden. Vorig jaar eindigden ze als achtste team in de Elitettan (het Zweedse tweede niveau). De wedstrijd begon om 19:30 uur onder goede omstandigheden: de wind was wat gaan liggen, het was fris maar geen regenbuien meer. Er waren deze avond ruim 350 toeschouwers aanwezig op het Tolhuispark. Scheidsrechter was Dokkumer Jermaine Lapar, hij leidde met rustige en vaste hand en hoefde geen kaarten uit te delen.

De Friezinnen kwamen uitstekend uit de startblokken. Na welgeteld twee minuten opende Yvonne Ploeg de score voor de Heerenveense dames met een prachtige goal. Heerenveen bleef daarna duidelijk de bovenliggende ploeg. Of zoals de Zweedse manager Sven Sjunnesson het zei na de wedstrijd: “Het leek wel alsof in de eerste helft een aantal dames nog met hun gedachten in de bus zat”. Na ruim een kwartier werd er wegens een overtreding in het Zweedse strafschopgebied een strafschop gegeven aan SC Heerenveen. Charissa Burgwal benutte dit buitenkansje en liet de Zweedse keepster Josephine Frigge kansloos. Halverwege de eerste helft kwamen de Zweedse dames iets beter in het spel. SC Heerenveen bleef wel de gevaarlijkste ploeg, maar wist niet meer te scoren. De ruststand was daardoor 2-0.

In de tweede helft had Heerenveen op een vijftal plekken het elftal gewijzigd. Daarbij kreeg een aantal internationals van onder de 19 jaar speelminuten. Het Zweedse team nam vanaf de aftrap het initiatief en startte agressief aan de tweede helft. Er werd goed gecombineerd en Heerenveen stond aardig onder druk. Dat leidde in de zeventigste minuut tot de 2-1 aansluitingstreffer. Sara Andersson gaf een perfecte assist en Emma Krantz rondde feilloos af. Vanaf de eerstvolgende aftrap van Heerenveen veroverden de Zweden vervolgens de bal en was het wederom Emma Krantz die wist te scoren. Na die gelijkmaker bleef het Zweedse team aanvallen maar Heerenveen wist verdere schade te beperken. In de slotfase kregen beide ploegen nog een aardige mogelijkheid maar werd er niet meer gescoord. Na negentig minuten stond er een 2-2 eindstand op het bord, een uitslag waarmee beide coaches konden leven. Op 1 april a.s. vervolgt Limhamn Bunkeflo 07 hun internationale oefencampagne tegen het vrouwenteam van Telstar.

Verslag: Remco en Tineke Admiraal

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00