KV Invicta/Frigro 1 wint vurige wedstrijd · Foto('s): Sake Beerstra

KV Invicta/Frigro 1 wint vurige wedstrijd

zondag 20 oktober 2019

Zaterdag 19 oktober stond om half 4 de wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 tegen DTS 1 op het programma. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster stond gebrand om deze wedstrijd ook naar zich toe te trekken en wilde ongeslagen bovenin de ranking blijven.

Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J.Bekkema.Coach, Johan Boerema was duidelijk voor de wedstrijd, net zo scherp beginnen als voorgaande wedstrijden. Ook al is DTS een ploeg onder uit het klassement, we moesten zeker strijden voor wat we waard zijn. Aanvallend moesten we rust bewaren en in de verdediging was het de zaak om de ploeg uit Surhuizum helemaal vast te zetten. De Pruttelpot formatie opende de score met een afstandsschot.

Al snel wist DTS hier een antwoord op door een mooie actie te maken waaruit een strafworp ontstond en die werd benut. Tot een stand van 3-3 lieten de beide ploegen gelijkwaardig spel zien. Na verloop van de tijd kregen de oranjehemden grip op de wedstrijd en liepen ze uit naar een stand van 10-5. Daarna wist de DTS nog 2 maal te scoren en Invicta/Frigro nog 1 maal waardoor we de rust in gingen met een voorsprong van 11-7.

Na een warm bakje thee was het de zaak om deze wedstrijd uit te spelen. We moesten gelijk weer scherp beginnen aan de tweede helft om zo de wedstrijd naar ons toe te brengen. Invicta/Frigro maakte het eerste goal na rust, maar dit liet DTS niet gebeuren en scoorde mee en stond er 12-9 op het scorebord. Vervolgens lukt het de uitploeg nog 1 keer te scoren, waarnaar de hoofdmacht van Kollum/Gerkesklooster 4 mooie afstand schoten op rij wist te maken en hier sloten zij de wedstrijd mee af. Uiteindelijk was de stand ver in het voordeel van de ploeg van coach Johan door een prima uitslag van 17-10 op het scorebord te zetten.

Volgende week zaterdag wordt alweer de laatste wedstrijd van het veld gespeeld en gaan we warm de zaal in. Deze wedstrijd tegen NQL 1 vind ook plaats om half 4 op sportpark Baensein te Kollum. iedereen weer van harte welkom bij de laatste veldwedstrijd!

© Verslag: Silva van der Laan

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00