Invicta wint van DWA/Argo · Foto('s):

Invicta wint van DWA/Argo

zondag 07 februari 2016

Invicta won afgelopen zaterdag met 20-15 van DWA/ Argo. Dit was op voorhand niet een makkelijke wedstrijd. DWA/Argo had de vorige twee keren gelijk gespeeld tegen de Kollumers. Maar Invicta had het plan klaar. Het vak van Jarich Brouwer zou tegen de langste heer, 2.03 m, worden opgesteld om deze stugge speler uit te schakelen. Het kwam alleen niet zover.

Hij was geblesseerd en de meeste spelers waren daar blij om. Behalve de heer Hiemstra zelf want hij had wel zin in een potje korfbal tegen een heer uit hogere sferen. Uulco Hoekstra mocht het deze wedstrijd opnemen tegen een andere lange heer.  Uulco liet zien dat hij niet onderdeed voor zijn tegenstander en heerste in de korfzone. De wedstrijd begon alles behalve voortvarend en de ploeg uit Winsum nam de leiding.

Ze kwamen op een terechte 3-0 voorsprong. Invicta was verdedigend niet bij de les en stapte verdedigend te veel in en dat leidde tot gevaarlijke situaties die goed werden afgestraft door de Bedumers. Gelukkig bleef Invicta rustig en kwam via een mooie assist van Ruurd Meindertsma via een strafworp op 3-1.  Uulco Hoekstra nam het voortouw en zette de Kollumers op gelijke hoogte. Jarich Hiemstra speelde een goede wedstrijd en hij zette de zwarthemden (vanavond moest er in een andere kleur worden gespeeld)  op een 3-5 voorsprong.

Marijke Brouwer liet zien dat ze niet alleen fantastisch korfwerk kan doen maar ook goed kan schieten. Ze was vanavond cruciaal en dat maakte de avond nog leuker. Toch was Invicta soms wat onrustig. Jarich Hiemstra en Ruurd Meindertsma moesten vol aan de bak in de een tegen een duels en moesten het soms afleggen tegen hun opponenten.  Ze moesten een aantal doelpunten incasseren. Jarich Hiemstra werd niet dusdanig moe van het verdedigen dat hij geen energie meer had voor de aanval. Hij scoorde de eerste helft al vier goals. Invicta liep via 5-10 uit naar een 8-13. Het was rust. In de rust werd besproken dat er verdedigend iets meer rust in de ploeg moest komen en dat waren dan ook de voornemens.

Na de rust trok Invicta de wedstrijd naar zich toe. Het kwam op een 8-16 voorsprong met nog 25 minuten te gaan. In deze fase viel Invicta aanvallend wat stil. De DWA-coach had in de rust waarschijnlijk de nodige tips gegeven aan zijn spelers en die werden goed uitgevoerd waardoor het in de aanval wat moeilijker ging. Het was dus wat meer zoeken. Het vak van Jettie Hoekstra had het aanvallend iets zwaarder en er moest meer worden gezocht. In het vak van Marieke van Straten werd er inmiddels iets beter verdedigd wat meer lucht gaf aan het vak van Wilma Grijpma. Na 20 minuten stond er 13 17 op het scorebord. De laatste tien minuten werd er weer lekker vrij gekorfbald en creëerde Wilma Grijpma veel kansen. Invicta speelde fris en fruitig door en zette de laatste minuten nog mooie aanvallen op.

Jettie Hoekstra speelde een paar mooie balletjes op Uulco Hoekstra, maar helaas werden deze niet afgemaakt.  Ook Marieke van Straten kreeg in de eindfase nog een mooie kans en benutte deze bijna.  Arjan Kiewiet, de man vaak garant staat voor een aantal goals, vond het leuk om de 20 op het scorebord neer te zetten.  De over het algemeen goed leidende scheidsrechter (hij liet wel eens wat steekjes vallen in bepaalde duels) vond het goed om af te fluiten op 15-20. Invicta had de punten en heeft nog drie wedstrijden te gaan om bovenaan te eindigen.

De goede ploegen Granaet en Westergo hijgen in de nek van de Kollumers. Westergo gaat onverstoorbaar door met winnen en De Granaet liet ook weer zien dat ze makkelijk kunnen scoren. Deze drie ploegen  gaan uitvechten wie er met de beker vandoor gaat. Ze hebben nog veel onderlinge wedstrijden. Het is een ontzettend leuke competitie en Invicta hoopt dat ze als winnaar uit de bus komen. Invicta komt steeds meer op stoom en groeit als ploeg zijnde onder leiding van Andre Kalsbeek. Zaterdag speelt Invicta tegen DTS. Ook dan zullen de punten in Kollum moeten blijven om de koppositie beet te houden.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00