Ireen Wüst opent nieuwe ijsbaangebouw in Dokkum

Zaterdag 20-04-2019
DOKKUM - Vrijdag 19 april kwam meervoudig Olympisch Kampioen Ireen Wüst naar Dokkum om het nieuwe ijsbaan gebouw van de ´Koninklijke IJsclub Dockum´ te openen.

Tijdens de speech van voorzitter Jan Willem Hamstra werd het verhaal rondom het nieuwe gebouw verteld, “Koninklijke IJsclub Dockum is 180 jaar oud, en is daarmee de oudste ijsclub van de wereld.

Ook wethouder Pytsje de Graaf van de Gemeente Noardeast-Fryslân was aanwezig. Meneer Lolkema, de schrijver van het geschiedenisboek vertelde over de Hardrijdersgracht waar de eerste ijsbaan gevestigd was. Alie Linker was namens het ´Dokkumer Stadsfonds´ afgevaardigd. De Heer Meijering was aanwezig namens de Friesche IJsbond en gaf een ‘glis’ aan de ijsclub in bruikleen. Deze ‘glis’ is een bewerkt runder- of paardenbot en werd tot het jaar 1500 gebruikt als voorloper van de Friese doorloper.

Ondanks dat Ireen bekend staat als een Brabantse, stroomt er toch nog Dokkumers bloed door haar aderen. Vader Wim Wüst is in Dokkum geboren en werd op twaalfjarige leeftijd al jeugdkampioen op de ijsbaan van Dokkum. De opa van Ireen Wüst zat in de jaren vijftig zelfs in het bestuur van de Dokkumer ijsclub.

Ireen Wüst opende het nieuwe gebouw samen met vader Wim Wüst. Daarna overhandigde de ijsclub nog een cheque van €1940,- aan Ireen Wüst die onlangs de Paulien van Deutekom Foundation oprichtte ten behoeve van onderzoek naar longkanker.

terug naar overzicht
De openingshandeling door Ireen WüstWim en Ireen Wüst toosten met warme chocomel en bokkepotenMeer foto´s op www.rtvnof.nl
© Foto's: Erik Visser


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie