Irnsum loopt in blessuretijd uit naar ruime overwinning op VCR · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Irnsum loopt in blessuretijd uit naar ruime overwinning op VCR

maandag 03 oktober 2022

IRNSUM – Na vorige week de eerste punten te hebben binnen gehengeld, moest VCR vandaag aantreden tegen het onbekende vv Irnsum. Omdat Irnsum vorig jaar nacompetitie afdwong en nét niet promoveerde, kon VCR vandaag veel weerstand verwachten.

Net als de tegenstander was sportpark de Bining voor VCR ook onbekend. Naast de fraaie tribune viel vooral de muorrekeats-baan op, waar enkele VCR-spelers al startten met de warming-up. VCR moest het vandaag doen zonder het spitsenduo van vorige week, zowel Jouke als Rienk kampen met blessures. Naast hen moet het ook nog even wachten op de terugkeer van Douwe. Assistent Sybrand was vandaag afwezig vanwege een hele andere reden. Hij is vader geworden. Gefeliciteerd Sybrand met de geboorte van dochter ~Feye~ Fayenne!

De eerste helft golfde op en neer. Beide ploegen hanteerden vaak de ‘veilige’ lange bal, van waaruit het gevaarlijk wilde worden. VCR kreeg via een schot van Mame (net naast) een kans, bij Irnsum was het vooral letten op de snelle rechtsbuiten. Op het half uur kwam Irnsum op voorsprong: een bal belandde uit de kluts voor de voeten van de spits van Irnsum die één-op-één met keeper Lennert niet faalde. Het spelbeeld veranderde hierdoor niet echt. Op slag van rust maakte VCR wel de verdiende gelijkmaker: via de goed ingevallen Rendert kwam de bal bij Erwin, zijn voorzet werd door spits Yannick op waarde geschat en de stand was weer gelijk.

Na rust een sterker VCR. Meteen na rust had het op voorsprong moeten komen wanneer Mame via een één-tweetje met Yannick kan scoren maar stuit op de doelman. VCR kreeg meer kansen via met name Jarno, maar het vizier ontbrak. Wanneer het rond de 75ste minuut wel scoorde na een mooie aanval met als eindstation Jorrit Iwan, ging de vlag omhoog vanwege buitenspel. De scheidsrechter keurde de goal af, terwijl in ieder geval heel VCR overtuigd was van zijn ongelijk. Nauwelijks twee minuten later was het aan de andere kant raak. Onoplettendheid in de achterhoede was de boosdoener en Irnsum kon scoren: 2-1.

In de slotfase zette VCR alles op alles om de gelijkmaker te maken. Kansen kreeg het in de vorm van schoten van Jarno en een kopbal van Jordy, die de doelman net over wist te tikken. Door het aanvallende spel gaf VCR veel ruimte weg, waar Irnsum in de blessuretijd nog twee keer van wist te profiteren. De 3-1 was een goed uitgevoerde counter, de 4-1 kort daarop een goede voorzet die door de spits koppend werd afgemaakt. Waar VCR met name de tweede helft de meeste aanspraak maakte op de overwinning, was het Irnsum die uiteindelijk een grote uitslag neerzette vandaag.

Na afloop was de teleurstelling groot bij VCR. Met name de afgekeurde goal en de gemiste kansen werd nog wel even over nagesproken. Bij Irnsum waren ze vooral bij met de overwinning. Volgende week mag VCR revanche nemen, wanneer het thuis aantreedt tegen oude bekende Oostergo. Komt dat zien op sportpark de Vonder en blijf vooral even hangen voor de live-muziek na afloop.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00